9 квітня,
15:45
Кулінарний шедевр у вас на тарілці: простий рецепт баношу з гречки від судді "МастерШеф"
Джерело:
yaroslavskyi_vovaБанош можна готувати не лише з кукурудзяної крупи. Спробуйте додати до неї гречку – ви будете здивовані.
Суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський радить подавати такий банош з яйцем пашот та грибами на сніданок. Також до нього чудово пасують томлені яловичі щічки чи тушковані яловичі хвости.
Варто спробувати Вишукані страви зі "Сніжним крабом": 5 небанальних рецептів на свята і кожен день
Гречаний банош
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 2
– 75 грамів меленої кукурудзи;
– 75 грамів меленої гречки;
– 950 грамів молока;
– 120 грамів вершків 30% чи 180 грамів сметани;
– 40 грамів масла;
– сіль, бринза, щічки томлені, запашна олія та горішки до смаку.
Приготування:
- Доведіть молоко до кипіння і тоненькою цівочкою, постійно помішуючи лопаткою, введіть спочатку кукурудзу, а потім – гречку.
- Додайте сіль та доведіть суміш до слабкого кипіння. Готуйте, помішуючи, близько 5 – 7 хвилин.
- Наприкінці додайте шматочок масла та сметану, якщо хочете отримати банош з кислинкою, або вершки, якщо бажаєте більш вершковий і солодкий присмак.
- Подавайте з бринзою, горішками, духмяною олією та томленими щічками чи смаженим беконом.