Якщо на приготування та випікання класичного чизкейка нам знадобиться мінімум 2 – 3 години, то баскський можна назвати його швидкою версією.
Читайте також Чоловіки точно оцінять: страви, якими можна привітати коханого з Днем захисника
Володимир Ярославський подає чизкейк з чорничним топінгом, але ви можете замінити його на будь-який інший: малиновий, полуничний чи манговий. Суть процесів приготування залишається такою ж.
Рецепт баскського чизкейка
- Час: 60 хвилин
- Порції: 8
Баскський чизкейк / Фото Володимира Ярославського
Приготування:
- Для приготування ягідного топінгу змішайте чорницю та цукор в сотейнику. Уваріть все на повільному вогні до густої консистенції.
- Залишіть охолоджуватися при кімнатній температурі.
- Для приготування чизкейка збийте яйця, жовток та цукор за допомогою міксера.
- Всипте борошно та повільно перемішайте ложкою.
- Сир Філадельфія та вершки заздалегідь вийміть з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.
- Влийте до сиру яєчну суміш, перемішайте та додайте вершки. Знову перемішайте до однорідної консистенції.
Випікання в духовці / Фото Володимира Ярославського
- Вистеліть дно круглої форми (26 сантиметрів) пергаментом, трохи змащеним вершковим маслом.
- Вилийте суміш та розрівняйте.
- Розігрійте духовку до 210 градусів та відправте чизкейк випікатися протягом 20 хвилин.
- Готовий чизкейк залишіть охолоджуватися в привідкритій духовці.
Баскський чизкейк / Фото Володимира Ярославського
- Зверху вилийте на готову випічку підготовлений чорничний топінг та подавайте до столу. Смачного!