Батат або солодка картопля містить багато вуглеводів та цукор. З картоплі готують салати, пюре, каші, запікають у духовці. Подавати можна з соусом або пісним майонезом.

Читайте також Як приготувати пісний майонез: домашній рецепт

Як приготувати батат

  1. Ретельно помийте батат, почистіть від шкірки, наріжте скибочками.
  2. У мисці змішайте батат з соняшниковою олією, додайте сіль, перець, паприку, перемішайте.
  3. Розігрійте духовку до температури 200 градусів. Деко вистеліть пергаментом, викладіть картоплю, відправте запікатись протягом 15-25 хвилин до готовності.

Запечена солодка картопля/ Фото Pexels

Як приготувати соус

  1. Помийте кріп, подрібніть ножем. Почистіть часник, вичавіть сік.
  2. У мисці змішайте сметану з кропом, додайте сіль, сік часнику, перемішайте до однорідної консистенції.
  3. Викладіть на тарілку готову картоплю, подавайте з соусом. Смачного!