Солодкі бельгійські вафлі: рецепт на кефірі
29 січня 2023,
10:47
Читать новость на русском
Джерело:
Юлія СімончукКоли набридла звична, буденна їжа і хочеться чогось особливого – приготуйте бельгійські вафлі.
Бельгійські вафлі – одвічна класика. Такі солодощі можна подавати як солодкими, так солоними. Вони універсальні до сніданку, чи на обід.
Читайте також Швидко, легко та дуже смачно: як приготувати індійський хліб наан
Ми пропонуємо вам рецепт бельгійських вафель, які ви зможете подати з вершками, джемом чи згущеним молоком.
Бельгійські вафлі на кефірі
- Час: 40 хвилин
- Порції: 15 штук
– 3 яйця;
– 2 чайні ложки цукру;
– дрібка солі;
– 3 столові ложки розтопленого вершкового масла;
– 400 грамів кефіру;
– 1 чайна ложка соди;
– 250 грамів борошна.
Приготування:
- В мисці збиваємо вінчиком яйця з цукром. Додаємо сіль, масло і ще раз добре збиваємо.
- Кефір нагріваємо до трохи вищої за кімнатну температури, щоб пальцю було ледь тепло. Виключаємо газ, додаємо соду і добре перемішуємо (кефір збільшиться вдвічі).
- Додаємо його у яєчну суміш, добре перемішуємо.
- Поступово просіюючи борошно, вимішуємо тісто до однорідності.
- Печемо в електровафельниці згідно з інструкцією.
Смачного!