Хліб наан одразу став улюбленців усіх, хто мав змогу його спробувати. Він є ідеальним доповненням до м'яса та салатів, а також прекрасно смакує з усіма стравами та додатками.

Читайте також Чому варто додати у бульйон яблуко: розкриваємо секрет

Його можна використовувати як для звичних прийомів їжі, так і для швидких перекусів. Особливо смачним він буде у поєднанні з часниково-коріандровим маслом, яке ми теж приготуємо.

Рецепт хліба наан

Час: 1 година

Порцій: 3 – 4

Особливий хліб / Фото Pexels

Інгредієнти:

для тіста:

  • 270 грамів борошна;
  • 130 грамів йогурту;
  • 120 мілілітрів води;
  • 15 мілілітрів олії;
  • 20 грамів дріжджів;
  • 5 грамів солі;
  • 5 грамів цукру;

часниково-коріандрове масло:

  • 50 грамів вершкового масла;
  • 3 зубчики часнику;
  • листя коріандру.

Приготування:

  1. На сковорідці топимо вершкове масло, видавлюємо в нього часник та додаємо дрібно нарізані листки коріандру. Добре перемішуємо та знімаємо з вогню.
  2. У миску наливаємо теплу воду та додаємо цукор і дріжджі. Перемішуємо та лишаємо на кілька хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
  3. Додаємо йогурт (кімнатної температури), сіль, олію та борошно, вимішуємо однорідне тісто не менше 5 хвилин.
  4. Коли тісто гарно підніметься, викладаємо його на поверхню та ділимо на 8 частин. Формуємо з них кульки та лишаємо на 30 хвилин.
  5. Розкачуємо хлібці у довільну форму (єдина умова – вони повинні бути досить тонкими) та обсмажуємо на сухій сковорідці на середньому вогні до золотистого кольору.

Смачного!