Бенто-торт – це невеликий торт вагою 400 – 500 грамів. Його особливість в тому, що він розрахований на одну або дві порції. Зазвичай його упаковують у персональну коробку.
Читайте також Святкуємо смачно: 5 оригінальних рецептів з курочкою для вашого різдвяного столу
Вперше бенто-торт з'явився в Кореї, проте згодом набув популярності в цілому світі.
Рецепт простого бенто-торта
- Час: 60 хвилин
- Порції: 450 – 500 грамів
Приготування:
- Ретельно збийте білки, додайте цукру та збивайте до його розчинення.
- До пишної білкової маси додайте жовтки, борошно та розпушувач. Збийте масу на низьких обертах міксера або перемішайте лопаткою.
- Половину тіста викладіть на звичайне деко для духовки. Розрівняйте його на половині деко.
- До решти тіста додайте какао та перемішайте. Викладіть його на другу половину деко.
- З'єднайте дві маси шпажкою, щоб вийшов візерунок.
- Випікайте тісто в духовці при температурі 170 градусів 20 хвилин.
- Зніміть з бісквіта кірочку, виріжте шість коржів діаметром 12 сантиметрів.
Приготування:
- У чаші для міксера змішайте крем-сир, цукрову пудру, згущене молоко та м'яке масло.
- Перекладіть крем у кондитерський мішок для зручності.
- Просочіть коржі лимонним сиропом.
- Викладіть крем, малину, знову крем. Розрівняйте все лопаткою та накрийте іншим бісквітом.
- Задекоруйте кремом бенто-торт на свій смак.
Смачного!
Відеорецепт приготування бенто-торта від Лілії Цвіт: