Так смачно, що важко в це повірити: як закрити ідеальний березовий сік, котрий нагадує мохіто

13 квітня 2024, 01:19
Читать новость на русском

Джерело:

"Факти"

Весна – час для заготівлі березового соку. Щоб він довше зберігався, напій варто законсервувати.

Березовий сік за цим рецептом нагадує мохіто. Причиною цьому є м'ята та лимон.

Варто спробувати Користь у кожному шматочку: 5 ідей казкових сніданків із морепродуктами

Якщо у вас є лише суха м'ята, її краще перед консервацією залити окопом і додати чверть склянки настояної на м'яті води. Адже суха м'ята у банці може з часом гірчити.

Березовий сік з лимоном та м'ятою

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 10
Інгредієнти:
– 3 літри свіжого соку;
– 1 невелика склянка цукру (приблизно 8 столових ложок);
– 1 чайна ложка лимонної кислоти;
– 2 скибки лимона;
– 1 гілочка свіжої м'яти або декілька листочків.

Приготування:

  1. Сік треба вилити в каструлю та довести до кипіння.
  2. Далі додайте цукор та лимонну кислоту.
  3. На дно банки покладіть м'яту, лимон і все залийте гарячим соком.
  4. Закрутіть металевою кришкою.
Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як закрити березовий сік з апельсином.