Без хімії та консервантів: готуємо ванільний цукор вдома

27 листопада 2021, 13:35
Читать новость на русском

Джерело:

kuchniamagdy

Ванільний цукор є обов’язковим інгредієнтом для багатьох десертів. Він виготовляється з цукру в поєднанні з ванільними паличками або з екстрактом ванілі.

Ця чудова солодка спеція використовується в кондитерських виробах. Цікаво, що особливою популярністю ванільний цукор користується у Європі, а от на інших континентах його важко знайти.

Читайте Смачний спосіб зігрітися: 3 рецепти супів із курки, які сподобаються всій родині

Приготувати ванільний цукор в домашніх умовах нескладно – техніка настільки проста, що це може зробити й дитина. Знадобиться лише два інгредієнти і трішки терпіння.

Рецепт домашнього ванільного цукру

Відмінний солод та аромат / Фото unsplash

Інгредієнти:

  • 1 банка з кришкою;
  • 200 грам дрібного цукру;
  • 1 стручок ванілі.

Як це зробити:

  1. Насипте цукор в банку.
  2. Розріжте стручок ванілі вздовж гострим ножем і витягніть насіння ванілі. Зробити це потрібно дуже обережно.
  3. Стручок ванілі розріжте на дві або три частини.
  4. Поверніться до банки з цукром і всипте в неї "дорогоцінні" ванільні боби разом із шматочками тростини.
  5. Закрийте банку і струсіть її. Таким чином ми змішуємо квасолю і стручок ванілі з цукром.
  6. Залиште банку на два тижні, але не забувайте кожен день струшувати банку, змішуючи цукор з ваніліном. Таким чином, цукор не злипається, але вбирає аромат ванілі.

Хоча б раз приготувавши самим домашній ванільний цукор із неймовірним запахом ванілі,ви більше ніколи не захочете купувати готовий продукт у магазині.