Заготівля помідорів у банках – процес не з легких та займає багато часу. Сьогодні мало хто може похизуватися великою кількістю вільних годин для того, щоб провести їх на кухні.

Читайте також Швидко, просто, смачно: 3 страви з курятиною за лічені хвилини

У такому разі не варто відмовлятися від заготівлі томатів, а просто розглянути інші варіанти. Наприклад, помідори можна висушити та навіть зробити з них дуже смачну приправу, яка пасуватиме для усіх страв.

Рецепт сушених помідорів

Час: 40 хвилин + 4 години приготування в духовці

Порцій: 2

Смак зими / Фото Pixabay

Інгредієнти:

  • помідори – 2 кілограми;
  • сіль – 2 столові ложки;
  • приправи до смаку.

Приготування:

  1. Залежно від розміру нарізаємо помідори. Менші овочі ріжемо навпіл, більші – кружечками до 1 сантиметра.
  2. Кладемо заготовки у зручну каструлю, посипаємо сіллю.
  3. Гріємо духовку до 100 градусів. Вмикаємо верхній та нижній підігріви, а також конвенцію.
  4. Через 15 хвилин зливаємо зайвий сік.
  5. Застеляємо деко пергаментним папером та викладаємо на нього помідори.
  6. Ставимо помідори у духовку на 4 години. Після цього вони будуть смакувати як насичені помідорні чіпси.
  7. За бажання можна подрібнити їх до порошкоподібного стану. Отриману спецію можна додавати до будь-яких страв.

Смачного!