Бездоганний розсольник: ключові вказівки від Євгена Клопотенка
Джерело:
Сайт Євгена КлопотенкаРозсольник – наваристий суп із крупами, картоплею та солоними огірками – здавна готують в Україні. Бульйон для розсольника може бути м'ясний, грибний або навіть рибний. Але правила для всіх його видів – одні й ті самі.
І перша порада від популярного кулінара: максимум інгредієнтів – мінімум рідини. Про підготовку інгредієнтів та особливі присмаки для розсольника Евген Клопотенко також докладно розповів.
Не пропустіть Рецепти для посиденьок із друзями
Отже, для м’ясного бульйону можна використовувати свинину, яловичину, індичатину та курятину. Перед початком м'ясо приготування можна обсмажити з усіх боків або приготувати на мангалі. Страва набуде особливого смаку та аромату, якщо кожен овоч загорнути у фольгу та запекти у духовці.
Ідеальний розсольник не може обійтися без огірків, єдине правило – щоб вони були хрусткими та щільними. Ще один важливий інгредієнт – розсіл. Він може бути огірковий або з-під квашеної капусти. Також можна готувати без нього, якщо смак супу і без нього виходить досить насиченим.
Овочі – незамінні складники розсольника. Класичне наповнення – це цибуля, морква, картопля. Можна додати ще корінь селери, гриби, брюссельську капусту та батат.
Популярна крупа для приготування розсольника – перлова. Якщо ж ця каша вам не до вподоби, замініть її на рис, гречку, пшеницю чи пшоно. За бажанням можна обійтися без крупи, додавши більше картоплі.
Особливими інгредієнтами супу стануть хмелі-сунелі та білий хрін.