Соковитий бургер, свіжі спрінг-роли з куркою су-від, мексиканська кесадилья, буріто або ж піца? Докладні рецепти цих закусок уже чекають на вас. Приділіть приготуванню максимум 30 хвилин – і ваш вечір перетвориться на справжнє свято.

До теми Легко, швидко й зі смаком: топ-3 незвичні страви з курки, що полонять усю родину

Соковитий бургер із двома курячими котлетами

Час: 30 хвилин
Порції: 2

Рецепт бургера з двома курячими котлетами / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Курячий фарш посипте спеціями на ваш смак. Ретельно вимішайте його руками та сформуйте котлети.
  2. Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії та обсмажте курячі котлети по 3 – 4 хвилини з кожного боку.
  3. Доки котлети смажаться, підготуємо решту інгредієнтів для бургера: наріжте тонкими скибочками помідори, квашені огірки, цибулю.
  4. На окремій сковорідці обсмажте бекон до рум’яної скоринки.
  5. Розріжте булочку навпіл. Змастіть її соусом барбекю.
  6. Викладіть на булочку цибулю, далі – огірки, одну котлету, скибку сиру та накрийте іншою котлетою.
  7. Зверху викладіть бекон, помідор, листя салату та полийте все соусом тартар.
  8. Накрийте бургер верхівкою булочки. Для зручності можна закріпити страву шпажкою.

Смачного!

Свіжі спрінг-роли з куркою су-від та овочами

Час: 15 – 20 хвилин
Порції: 3

Рецепт спрінг-ролів з куркою су-від та овочами / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Підготуйте тарілку з чистою водою.
  2. Наріжте солодкий перець та огірки тонкою соломкою.
  3. Моркву почистіть та натріть на тертці для корейської моркви, або наріжте ножем тонкою соломкою.
  4. Курочку су-від наріжте брусочками.
  5. Змочіть рисовий папір у воді, швидко перекладіть на стільницю.
  6. Викладіть на нього шматочок курки, нарізані овочі та загорніть так, як голубці: спочатку краї до середини, далі скрутіть рулетом.
  7. Розріжте свіжі спрінг-роли навпіл та одразу подавайте до столу з піалою соєвого соусу.

Смачного!

Кесаділья

Час: 25 хвилин
Порції: 2

Рецепт кесадільї / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Дрібно наріжте цибулю та обсмажте на олії протягом 5 хвилин.
  2. Додайте до цибулі рублене куряче філе та перемішайте.
  3. Присмачте все спеціями та знову перемішайте.
  4. Готуйте курятину протягом 5 хвилин.
  5. Викладіть тортилью на стільницю.
  6. Натріть твердий сир на грубій тертці та посипте ним тортилью.
  7. Викладіть зверху обсмажене рублене філе та посипте кукурудзою. Знову притрусіть сиром і накрийте ще одним шаром тортильї.
  8. Розігрійте сковорідку-гриль або звичайну сковорідку та обсмажте кесаділью до повного розтоплення сиру.
  9. Готову страву розріжте на 4 частини та подавайте до столу.

Смачного!

Піца Американо з кукурудзою та курочкою

Час: 30 хвилин
Порції: 2

Рецепт піци Американо з кукурудзою та курочкою / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  2. Змастіть корж для піци томатним соусом.
  3. Зверху посипте тертою моцарелою, якщо сир бруском, або наріжте кружальцями, якщо ви маєте сир у розсолі.
  4. Курячі стріпси можна заздалегідь обсмажити на сковорідці або запекти в духовці (якщо викласти їх на піцу в сирому вигляді, тоді час приготування в духовці збільшиться вдвічі). Викладіть їх на піцу.
  5. Наріжте помідори кружальцями та викладіть на корж.
  6. Знову притрусіть сиром піцу.
  7. Посипте все кукурудзою та сухими травами орегано.
  8. Відправте піцу в духовку на 20 хвилин.
  9. Готову страву наріжте порційними шматками та подавайте до столу.

Смачного!

Буріто з курятиною та червоною квасолею

Час: 25 – 30 хвилин
Порції: 2

Рецепт буріто з курятиною та червоною квасолею / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігрійте сковорідку та обсмажте на ній курятину по 7 – 10 хвилин з кожного боку. Скоринка повинна бути рум’яною, а м’ясо – соковитим та посмаженим.
  2. Наріжте овочі півкільцями, а з консерви злийте воду.
  3. Викладіть на корж для буріто листя салату, зверху покладіть нарізані овочі та консервовані інгредієнти: квасолю та кукурудзу.
  4. Готову курочку наріжте довільними шматочками та покладіть в буріто.
  5. Полийте все грецьким йогуртом та обережно загорніть краї до середини.
  6. Щоб буріто тримало форму, закріпіть його шпажкою.
  7. Подавайте страву до столу одразу.

Смачного!