Чи ж справді наш улюблений сніданок із плющеного вівса такий бездоганний? З'ясуємо це просто зараз!

Цікаво Збираємось на осінній пікнік: корисні поради для вдалого відпочинку

Засіб для схуднення

Зварена на воді вівсянка має середню калорійність, як і більшість круп – 88 ккал на 100 г продукту. Але овес містить бета-глюкан, який позитивно впливає на організм та дарує почуття ситості на тривалий проміжок часу. В перспективі це справді може допомогти позбутися зайвих кілограмів.

Користь для організму

При постійному споживанні вівсянки рівень цукру в крові стабілізується, механіка кишечного відділу нормалізується, мікрофлора теж йде на покращення. Також вчені помічали зниження в рівня небезпечного холестерину у крові. Окрім того, вівсянка має у своєму складі багато вітамінів та мінералів.

Вівсянка – один з найкращих "друзів" на кухні / Фото Pixabay

Їжа на кожен день

Хоча маркетологи наголошують, що з вівсянки потрібно починати кожен день. Але дієтологи наголошують, що, як і будь-який інший продукт, вівсянка не всім підходить та не всіма добре засвоюється. Оптимально їсти вівсянку 2 – 3 рази на тиждень. Від каші варто відмовитися тим, хто погано засвоює глютен. У самій вівсянці його немає, але він може потрапити в кінцевий продукт в процесі виготовлення пластівців.

Корисна будь-яка вівсянка

Найпоширеніший міф, який завдає багато шкоди. Доволі часто покупці надають перевагу вівсяним пластівцям швидкого приготування. Але потрібно пам'ятати, що цей продукт вже піддали термічній обробці, яка зруйнувала багато корисних речовин. Хороша вівсянка має варитися 15 – 20 хвилин: саме на цей показник на упаковці варто орієнтуватися.