Ґордон Рамзі – один з найуспішніших кухарів світу. Кулінарні шоу за його участю ідуть із кінця 1990-х років. А проклали йому дорогу до слави неймовірні рецепти… і запальна вдача!

Не пропустіть Збираємось на осінній пікнік: корисні поради для вдалого відпочинку

Починав як посудомийник

Першою роботою Ґордона було миття баняків в індійському ресторані, неподалік якого він виріс. Це були перші спроби хлопця поринути в кулінарний світ.

Набирався досвіду в Лондоні

1987 року Рамзі переїхав до Лондона, щоб продовжити кар'єру в індустрії гостинності, і почав працювати в мішленівському ресторані Harveys Марко П'єра Вайта.

Чудовий кулінар / Фото gordonramsay

Працював на бермудській яхті

Був час, коли Рамзі взяв на себе більш спокійну роль особистого шеф-кухаря на Бермудських островах. Він провів рік, працюючи на приватній яхті під назвою Idlewild, і разом з екіпажем подорожував по Сицилії, Сардинії та Італії.

Перший ресторан відкрив 1998 року

У 31 рік Ґордон Рамзі відкрив свій перший заклад у лондонському Челсі. Він називається "Ресторан Ґордона Рамзі" і вміщує до 45 гостей. Тут подають страви французької кухні. До 2001 року ресторан уже отримав 3 зірки Мішлен.

Запальна особистість / Фото gordonramsay

Зібрав мільйон на благодійність

З 2004 року він став почесним покровителем Шотландської асоціації Spina Bifida. Він часто збирає гроші через благодійні вечері та марафони. За весь час проведення різноманітних акцій йому вдалося зібрати 1 мільйон фунтів на благодійність.

Має орден від королеви

2006 року королева нагородила Ґордона Рамзі орденом офіцера Британської імперії. Кулінар мало не пропустив церемонію через затримку рейсу.

Офіцерський орден / Фото gordonramsay

Слів не добирає

Рамзі зізнається, що багато лається, але деякі вважають, що це частина його чарівності. Британський "4 канал" показав епізод "Великого британського кошмару", зіркою якого був Рамзі, і вони отримали 51 скаргу на його жахливу лексику. За перші 40 хвилин ненормативна лексика звучала 115 разів!