Бички в томаті по-домашньому від Яни Беденко: навіть "пекельний" шеф був у захваті
23 вересня 2021,
13:19
Читать новость на русском
Джерело:
Новий каналСюрприз для фанатів риби! Ми дібрали для вас напрочуд вдалий рецепт бичків у томатному соусі. Це вам не жарти: страву Яни Беденко в третьому випуску "Пекельної кухні" відзначив сам Алекс Якутов!
Під час першого випробування учасники проєкту готували українські страви з різних регіонів. Яні Беденко випали бички в томаті. Їхній смак просто вразив Алекса Якутова й ще одного відомого шеф-кухаря – Віктора Титова.
Читайте також У Кулінарному центрі МХП відбулась унікальна дегустація вин: як це було
Учасниця кулінарного шоу поділилася своїм фірмовим рецептом, щоб і ви могли вразити гостей своїм кулінарним мистецтвом.
Яна Беденко / Фото Новий канал
Рецепт бичків в томаті
- Час: 60 – 80 хвилин
- Порції: 2
Бички в томаті / Фото Новий канал
– 400 г бичків середнього розміру;
– пшеничне борошно;
– 100 г вершкового масла;
– 100 г ріпчастої цибулі;
– 50 г моркви;
– 2 ст. л. томатної пасти;
– 200 мл води;
– 25 г цукру;
– сіль;
– мелений чорний перець;
– ваша улюблена зелень.
Приготування:
- Обкачайте рибу в борошні й обсмажте на розігрітій сковорідці до рум'яної скоринки.
- Для соусу до бичків розтопіть на сковорідці 50 грамів вершкового масла й обсмажте на ньому дрібно нарізану цибулю.
- Додайте натерту на дрібній тертці моркву й пасеруйте овочі ще 5 хвилин.
- Додайте до овочів томатну пасту, воду, цукор, сіль та мелений чорний перець. Перемішайте соус і викладіть в нього бички.
- Додайте решту масла й тушкуйте страву на маленькому вогні під кришкою 45 – 60 хвилин.
- Дрібно наріжте свою улюблену зелень і посипте нею страву перед подачею.
Смачного!