Бички в томаті по-домашньому від Яни Беденко: навіть "пекельний" шеф був у захваті

23 вересня 2021, 13:19
Читать новость на русском

Джерело:

Новий канал

Сюрприз для фанатів риби! Ми дібрали для вас напрочуд вдалий рецепт бичків у томатному соусі. Це вам не жарти: страву Яни Беденко в третьому випуску "Пекельної кухні" відзначив сам Алекс Якутов!

Під час першого випробування учасники проєкту готували українські страви з різних регіонів. Яні Беденко випали бички в томаті. Їхній смак просто вразив Алекса Якутова й ще одного відомого шеф-кухаря – Віктора Титова.

Читайте також У Кулінарному центрі МХП відбулась унікальна дегустація вин: як це було

Учасниця кулінарного шоу поділилася своїм фірмовим рецептом, щоб і ви могли вразити гостей своїм кулінарним мистецтвом.


Яна Беденко / Фото Новий канал

Рецепт бичків в томаті

  • Час: 60 – 80 хвилин
  • Порції: 2


Бички в томаті / Фото Новий канал

Інгредієнти:
 – 400 г бичків середнього розміру;
 – пшеничне борошно;
 – 100 г вершкового масла;
 – 100 г ріпчастої цибулі;
 – 50 г моркви;
 – 2 ст. л. томатної пасти;
 – 200 мл води;
 – 25 г цукру;
 – сіль;
 – мелений чорний перець;
 – ваша улюблена зелень.

Приготування:

  1. Обкачайте рибу в борошні й обсмажте на розігрітій сковорідці до рум'яної скоринки. 
  1. Для соусу до бичків розтопіть на сковорідці 50 грамів вершкового масла й обсмажте на ньому дрібно нарізану цибулю.

  1. Додайте натерту на дрібній тертці моркву й пасеруйте овочі ще 5 хвилин.
  1. Додайте до овочів томатну пасту, воду, цукор, сіль та мелений чорний перець. Перемішайте соус і викладіть в нього бички.
  1. Додайте решту масла й тушкуйте страву на маленькому вогні під кришкою 45 – 60 хвилин.
  1. Дрібно наріжте свою улюблену зелень і посипте нею страву перед подачею.

Смачного!