8 січня,
16:31
Бігос з гречкою та курячим м'ясом: простий рецепт від Євгена Клопотенка
Одна з найвідоміших страв польської кухні. Традиційно бігос готують з квашеної капусти та курячого м'яса.
Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом на сторінці в інстаграм. За словами кулінара ароматний та смачний бігос легкий у приготуванні та сподобається усім.
Читайте також Суп-пюре з броколі та цвітної капусти: домашні рецепти
Бігос
Інгредієнти:– 1-2 шт. курячого філе;
– 300 г гречки;
– 300 г квашеної капусти;
– 600-700 мл води;
– 50 г вершкового масла 82%;
– сіль, перець, зіра.
- Помийте, почистіть куряче філе від плівок, наріжте кубиками.
- Розігрійте духовку до 220 градусів. Форму для запікання змастіть вершковим маслом, викладіть куряче філе, додайте гречку, квашеної капусти, вершкового масла, перемішайте, влийте в форму 600-700 мл води, додайте сіль, перець. Готуйте 20-30 хвилин до готовності. Викладіть на тарілку. Смачного!
Бігос з гречкою та з м'ясом від Євгена Клопотенка