Наан – найпоширеніший в Індії вид хліба з пшеничного борошна та води. Перепічки промащують маслом (зазвичай пряженим), смажать на сковороді й подають до гарячих страв, соусів або й просто так.
Читайте також Щоб випічка була пухкою: прості правила роботи з дріжджами від шеф-кухаря
Рецепт індійських перепічок наан
- Час: 15 хвилин (60 хвилин на настоювання)
- Порції: 4
Приготування:
- Просійте борошно крізь сито, щоб не було грудок.
- У глибокій посудині змішайте борошно, сіль та воду й 10 – 12 хвилин вимішуйте тісто.
- Загорніть його в харчову плівку та відправте до холодильника на 60 хвилин.
- Розділіть тісто на стограмові кавалки.
- Кожен із них тонко розкачайте, змастіть маслом, згорніть у рулет, потім "равликом" і ще раз розкачайте.
- Посмажте перепічки на гарячій сковорідці до золотавого кольору.
Смачного!