Наан – найпоширеніший в Індії вид хліба з пшеничного борошна та води. Перепічки промащують маслом (зазвичай пряженим), смажать на сковороді й подають до гарячих страв, соусів або й просто так.

Читайте також Щоб випічка була пухкою: прості правила роботи з дріжджами від шеф-кухаря

Рецепт індійських перепічок наан

  • Час: 15 хвилин (60 хвилин на настоювання)
  • Порції: 4

Приготування:

  1. Просійте борошно крізь сито, щоб не було грудок.
  2. У глибокій посудині змішайте борошно, сіль та воду й 10 – 12 хвилин вимішуйте тісто.
  3. Загорніть його в харчову плівку та відправте до холодильника на 60 хвилин.
  1. Розділіть тісто на стограмові кавалки.
  1. Кожен із них тонко розкачайте, змастіть маслом, згорніть у рулет, потім "равликом" і ще раз розкачайте.
  1. Посмажте перепічки на гарячій сковорідці до золотавого кольору.

Смачного!