Якщо маєте вдома всі передбачені рецептом інргедієнти – супер. Якщо ж деяких складників бракує або в рецепті – лише перелік інгредієнтів без зазначення їх точної кількості, ці поради вам дуже придадуться.

Читайте також Ситні обіди для українських захисників: варіанти з м'ясом, крупами та овочами

Пропорції для свіжих та сухих дріжджів

  • на 1 кілограм борошна йде 30 – 50 грамів дріжджів;
  • 10 грамів сухих дріжджів – це 30 грамів пресованих;
  • на 1 грамів дріжджів необхідно 5 грамів рідини.

Рідина

Щоб дріжджі запрацювали, їм потрібна рідина: вода або молоко.


Фото Кулінар

Підсолоджувачі та цукор

Головна помилка більшості господинь – те, що цукор до закваски чи дріжджів вони додають на першому етапі приготування. Тим часом Євген Клопотенко попереджає: до дріжджів не можна відразу додавати цукор, інакше не вийде повітряної, насиченої киснем маси.

Спершу дріжджі потрібно розвести водою, дати їм час розмножитися, а вже потім всипати цукор.

Температурний режим

Щоб тісто росло, його радять залишати у теплому місці без протягів. Теплому, але не жаркому. При високих температурах, дріжджі гинуть, тому не ставте їх на гарячу батарею, краще – біля.