Якщо маєте вдома всі передбачені рецептом інргедієнти – супер. Якщо ж деяких складників бракує або в рецепті – лише перелік інгредієнтів без зазначення їх точної кількості, ці поради вам дуже придадуться.
Читайте також Ситні обіди для українських захисників: варіанти з м'ясом, крупами та овочами
Пропорції для свіжих та сухих дріжджів
- на 1 кілограм борошна йде 30 – 50 грамів дріжджів;
- 10 грамів сухих дріжджів – це 30 грамів пресованих;
- на 1 грамів дріжджів необхідно 5 грамів рідини.
Рідина
Щоб дріжджі запрацювали, їм потрібна рідина: вода або молоко.
Фото Кулінар
Підсолоджувачі та цукор
Головна помилка більшості господинь – те, що цукор до закваски чи дріжджів вони додають на першому етапі приготування. Тим часом Євген Клопотенко попереджає: до дріжджів не можна відразу додавати цукор, інакше не вийде повітряної, насиченої киснем маси.
Спершу дріжджі потрібно розвести водою, дати їм час розмножитися, а вже потім всипати цукор.
Температурний режим
Щоб тісто росло, його радять залишати у теплому місці без протягів. Теплому, але не жаркому. При високих температурах, дріжджі гинуть, тому не ставте їх на гарячу батарею, краще – біля.