Смачно і без м'яса: давній рецепт пісного поліського борщу на Святвечір
17 грудня 2023,
10:16
Читать новость на русском
Джерело:
Євген КлопотенкоНа Святвечір традиційно готують пісний червоний борщ. Спробуйте скористатися цим давнім рецептом з Полісся – страва вийде насиченою як кольором, так і смаком.
Щоб борщ вийшов більш густим, можна зварити жменьку квасолі, розім'яти її виделкою та відправити у бульйон. Спробуйте – це дуже смачно!
Варто спробувати Крученики з грибами у вершковому соусі – страва, яку точно захочеться приготувати на свята
Як приготувати пісний борщ
- Час: 1 година 15 хвилин
- Порцій: 4
– 1 буряк середнього розміру;
– 1 ріпчаста цибуля;
– 3 – 4 картоплини;
– половинка солодкого перцю;
– половина моркви;
– 2 столові ложки томатної пасти;
– 200 грамів квашеної капусти з розсолом;
– 1 – 2 столові ложки меду;
– 1 столова ложка соняшникової олії;
– сіль і перець до смаку.
Приготування:
- Приготуйте бульйон на буряку. Для цього почистьте буряк, розріжте його навпіл, залийте водою і варіть 40 хвилин до готовності. Додайте у відвар половину цибулини та продовжуйте готувати.
- Очищені 3 – 4 картоплини наріжте дрібними кубиками та відправте до бурякового бульйону.
- Половину моркви наріжте соломкою і теж додайте в каструлю до бульйону.
- Для засмажки половину солодкого перцю і другу половину цибулини наріжте кубиком і припустіть на пательні з 1 столовою ложкою соняшникової олії протягом 3 – 5 хвилин. Додайте 2 столові ложки томатної пасти та тушкуйте ще 2 – 3 хвилини.
- Дістаньте з бульйону буряк, дайте йому трохи охолонути та наріжте довільними шматочками. Поверніть нарізаний буряк у бульйон і туди ж відправте засмажку.
- Коли всі овочі будуть готові, додайте в борщ 200 грамів квашеної капусти з розсолом. Проваріть 3 хвилини та скуштуйте. Доведіть смак сіллю, перцем і медом – усі інгредієнти до вашого смаку.
- Готовий борщ можна залишити на 20 хвилин, щоб він настоявся. Подавайте гарячим.