Броколі – це один із видів капусти, який містить в собі надзвичайно багато корисних речовин та вітамінів. Броколі вважають дієтичним овочем, адже він містить всього 28 ккал в 100 г продукту. Також вживаючи броколі у своєму раціоні ви прискорите свій обмін речовин.

Читайте також Мандарини – як правильно обрати, користь і шкода ароматних цитрусових

Користь і шкода

Броколі рекомендують вживати не тільки лікарі, а й дієтологи, адже в ньому є багато фосфору, міститься бор, натрій, кремній, йод, калій, сірка, марганець, А, В, С, залізо, кальцій, фолієва кислота, а також лютеїн, селен, тіоціанат, ізоціанати, зеаксантин, кемпферол, індол, альфа- і бета- каротини.

За вмістом вітаміну A броколі перевершує всі інші види капусти, за вмістом кальцію броколі перевершує навіть молоко, так що введення цієї капусти в дитячий раціон і раціон жінок зрілого віку просто необхідно!

Броколі також можна вживати вагітним та годуючим мамам, адже капуста гіпоалергенна. Починати перший прикорм немовляти також можна з броколі – в ній багато фолієвої кислоти.

Часте вживання броколі допоможе вам позбутись закрепів, налагодити роботу кишківника, омолодить ваш організм, покращить стан шкіри та зубів. Броколі нормалізує стан нервової системи та серцево-судинних систем.

Проте, не варто вживати броколі, якщо у вас проблеми з підшлунковою залозою, підвищена кислотність шлунку.

Як готувати броколі

Броколі можна бланшувати в окропі кілька хвилини та подавати до столу, можна запекти в духовці з соусом бешамель, а можна вживати і у сирому вигляді. Проте, попередньо замочіть капусту в соленому розчині води на 15-20 хвилин.