Булочки з корицею – це завжди гарне рішення, яке дозволить додати смаку перерві на роботі або гарно почаювати під час домашніх справ. Готувати їх дуже легко, тому немає нічого дивного у тому, що вони стають частими гостями на наших столах.

Читайте також Ви забудете про гіркоту кави: простий трюк, який зробить напій "м'яким"

Рецепт булочок з корицею

Час: понад годину

Порцій: 8

Булочки з корицею – завжди доречні / Фото Pexels

Інгредієнти:

тісто:

  • 15 грамів вершкового масла;
  • 0,5 літра молока;
  • 5 грамів свіжих дріжджів;
  • 15 грамів цукру;
  • чайна ложка солі;
  • 1 кілограм борошна.

начинка:

  • 7 – 8 грамів розтопленого вершкового масла;
  • 10 грамів цукру;
  • 1 яйце;
  • ложка кориці.

Приготування:

  1. Масло топимо та змішуємо з молоком. Дріжджі кришимо та розчиняємо у суміші, додаємо цукор, сіль та борошно. Замішуємо тісто, накриваємо та залишаємо підходити на 30 – 40 хвилин.
  2. Тісто ще раз вимішуємо та ділимо на 3 частини. Кожну тонко розкачуємо у квадрат.
  3. Змащуємо тісто маслом, змішуємо цукор з корицею та посипаємо зверху.
  4. Згортаємо тісто у рулети та нарізаємо скибочками товщиною у приблизно 4 сантиметри.
  5. Викладаємо булочки на деко та залишаємо на 30 хвилин, щоб піднялися. Змащуємо яйцем.
  6. Випікаємо 5 – 10 хвилин при 250 градусах. Готовність перевіряємо сірником або дерев'яною паличкою.

Смачного!