Бурекас (або бурек) – випічка з листкового тіста, які готують з начинкою з додаванням м'яса, овочів та сиру. Популярна страва у Греції, Криті, Кіпрі, Ізраїлі, Туреччині.

Домашні смачні булочки з ніжним дієтичним м'ясом курки та грибами можна подавати у будні та свята.

Читайте також Курочка гунбао в кисло-солодкому соусі з овочами: смачний рецепт вечері за 30 хвилин

Бурекас з куркою та грибами

  1. Для приготування начинки помийте гриби, почистіть цибулю, наріжте скибочками.
  2. Помийте куряче філе, наріжте скибочками, викладіть на пательню, обсмажте з олією, додайте цибулю, гриби.
  3. Розкатайте тісто, розріжте на квадрати 7-10 см. У центр викладіть начинку, загорніть тісто, сформуйте трикутник, закріпіть краї тіста.
  4. У мисці збийте яйце, змастіть зверху тісто, посипте кунжутом.
  5. Розігрійте духовку при температурі 165 градусів. Викладіть на деко з пергаментом булочки, відправте запікатись на 25 хвилин.
  6. Викладіть на тарілку. Смачного!