Бурекас з куркою та грибами: домашній рецепт

25 лютого 2021, 18:15
Читать новость на русском

Джерело:

Наша Ряба

Бурекас з куркою та грибами – духмяні булочки стануть улюбленою стравою на вашому столі. Побалуйте себе та рідних.

Бурекас (або бурек) – випічка з листкового тіста, які готують з начинкою з додаванням м'яса, овочів та сиру. Популярна страва у Греції, Криті, Кіпрі, Ізраїлі, Туреччині.

Домашні смачні булочки з ніжним дієтичним м'ясом курки та грибами можна подавати у будні та свята.

Читайте також Курочка гунбао в кисло-солодкому соусі з овочами: смачний рецепт вечері за 30 хвилин

Бурекас з куркою та грибами

Інгредієнти:
– 250 грамів філе курячого;
– 1 яйце;
– 250 грамів грибів;
– 1 цибуля ріпчаста;
– олія оливкова для смаження;
– 500 грамів тіста листкового (прісне);
– 50 грамів кунжуту;
– сіль, перець.
  1. Для приготування начинки помийте гриби, почистіть цибулю, наріжте скибочками.
  2. Помийте куряче філе, наріжте скибочками, викладіть на пательню, обсмажте з олією, додайте цибулю, гриби.
  3. Розкатайте тісто, розріжте на квадрати 7-10 см. У центр викладіть начинку, загорніть тісто, сформуйте трикутник, закріпіть краї тіста.
  4. У мисці збийте яйце, змастіть зверху тісто, посипте кунжутом.
  5. Розігрійте духовку при температурі 165 градусів. Викладіть на деко з пергаментом булочки, відправте запікатись на 25 хвилин.
  6. Викладіть на тарілку. Смачного!