7 квітня,
12:54
Як приготувати бурячки з хроном – рецепт цвіклі
Окрім пасок та крашанок у Великодньому кошику повинні бути гостренькі бурячки, адже вони так пасують до шиночки та ковбаски.
Головним секретом вдалих цвіклі на Великдень є якість самих буряків. Смак овочів повинен бути солодким, безсторонніх запахів, тому радимо ретельно обирати їх та куштувати перед додаванням решти інгредієнтів.
Читайте також Ніжний смак у кожному шматочку: рецепт курячих гомілок у вершковому соусі з чебрецем
Бурячки з хроном можуть зберігатися в холодильнику понад тиждень, але при збереженні санітарних норм (не використовуйте брудні ложки).
Бурячки з хроном – рецепт без оцту
- Час: 3 години
- Порції: 4
– 2 кг буряків;
– 80 г хрону;
– сік одного лимона;
– 50 г цукру.
Приготування:
- Ретельно миємо бурячки, відварюємо їх до готовності (приблизно 2 години).
- Охолоджуємо та знімаємо з них шкірку. Натираємо на дрібній тертці.
- Очищуємо хрін від шкірки та натираємо на дрібній тертці.
- В мисці з’єднуємо бурячки та хрін, заправляємо цукром та соком лимона – перемішуємо до однорідної консистенції.
Смачного!
Щоб полегшити завдання можна придбати одразу очищені та відварені бурячки. Тоді одразу переходьте до пункту натирання на тертці.