Коли мова йде про ідеальний баланс смаку та легкості приготування, то кращого продукту, ніж курячі гомілки, просто не знайти. Ніжне і соковите м'ясо на кістці, покрите тоненькою шкіркою, що під час приготування стає хрумкою – таке поєднання підкорює навіть гурманів.

Читайте також Новий смак звичного продукту: 3 небуденні страви з курятини, які варто приготувати

Саме тому цей продукт часто опиняється на столі в українців, які готують гомілки за звичними рецептами. Сьогодні ж пропонуємо потішити себе і здивувати рідних оригінальною стравою з цього м'яса – гомілками, тушкованими у вершковому соусі з чебрецем, спеціями і в'яленими томатами. Вони ідеально підійдуть не лише для повсякдення, а й до будь-якого свята.

Та щоб страва вдалась – обирайте тільки якісну курятину. Таку як в ТМ "Наша Ряба". Бренд уже понад 20 років постачає українцям тільки свіже м'ясо, яке відповідає всім стандартам якості. Тож все, що залишається зробити – розпакувати курячі гомілки та почати приготування.

Запевняємо: смак цієї курочки у поєднанні з вершками і спеціями вразить ваших рідних та близьких, тож будьте готовими до того, що всі охоче попросять добавки. А як приготувати гомілки та що для цього знадобиться – ділимось покроковим рецептом.

Рецепт гомілок у вершковому соусі з чебрецем

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 7

Готуємо смачні курячі гомілки у вершковому соусі з чебрецем та в'яленими томатами / Фото Shutterstock

Приготування:
  1. Натріть гомілки сіллю, перцем та олією.
  2. Обсмажте куряче м'ясо на сковорідці на сильному вогні по 2 – 3 хвилини з кожного боку до отримання золотистої скоринки. Після цього скрутіть вогонь до середньої потужності.
  3. У мисці з'єднайте вершки, мелену паприку та часник, натертий на дрібній тертці.
  4. Залийте гомілки вершками зі спеціями, додайте гілочки чебрецю та нарізані в'ялені томати. Тушіть гомілки 10 хвилин у соусі, постійно помішуючи.
  5. Спробуйте соус на смак, за бажанням додайте солі і перцю. Подавайте гомілки до столу гарячими.

Смачного!