Буженина з індички: рецепт шеф-кухаря на будь-який випадок

18 лютого 2022, 19:05
Читать новость на русском

Запечене індиче філе – справжній патичок-рятівничок! Його подають і гарячим, із картоплею чи свіжим салатом, і як холодну закуску. А які смачні з домашньою бужениною накладанці!

Так само можна приготувати й буженину з курячого філе. Потрібно лише зменшити температуру в духовці до 160 градусів. 

Читайте також Нарізати не потрібно: 5 простих страв із рубленого курячого філе для всієї родини

Рецепт буженини з індички

  • Час на підготовку: 8 – 10 годин
  • Час на приготування: 80 хвилин
  • Порції: 6 – 8
Інгредієнти:
– 1 кілограм філе індички;
– морква;
– часник;
– гірчиця;
– оливкова олія;
– сіль;
– спеції для барбекю;
– залишки цибулі та селери;
– ароматні трави;
– біле сухе вино (за бажанням).

Приготування:

  1. Наріжте моркву довгими брусочками (довжина має відповідати філе індички).
  1. Нашпигуйте філе індички брусочками моркви та грубо нарізаним часником.
  1. Присмачте м'ясо сіллю, перцем, спеціями для барбекю та гірчицею. Ретельно натріть філе цією сумішшю та оливковою олією: так м'ясо вийде соковитішим.
  1. Загорніть заготовку в харчову плівку, щоб не обвітрилася й відправте до холодильника на ніч.
Зверніть увагу!

Сіль додавайте з розрахунку 9 грамів на 1 кілограм м'яса. Гірчицю, перець та спеції – на свій смак. 

️Суміш барбекю можна приготувати самостійно. Для цього змішайте: паприку, суху цибулю та часник, чорний та червоний перці. А якщо візьмете підкопчену паприку – буде ще смачніше,
– порадив Володимир Ярославський.

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  1. Перекладіть м'ясо у жаротривку форму. Додайте нарізану грубими шматками цибулю, селеру та моркву. Для аромату влийте трішки вина.
  1. Відправте форму зі стравою у рукав для запікання.
  1. Запікайте буженину 60 хвилин. Після цього зніміть рукав зі страви та запікайте ще 10 хвилин при 240 градусах.

Смачного!