Буженина з індички: рецепт шеф-кухаря на будь-який випадок
18 лютого 2022,
19:05
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Володимира ЯрославськогоЗапечене індиче філе – справжній патичок-рятівничок! Його подають і гарячим, із картоплею чи свіжим салатом, і як холодну закуску. А які смачні з домашньою бужениною накладанці!
Так само можна приготувати й буженину з курячого філе. Потрібно лише зменшити температуру в духовці до 160 градусів.
Читайте також Нарізати не потрібно: 5 простих страв із рубленого курячого філе для всієї родини
Рецепт буженини з індички
- Час на підготовку: 8 – 10 годин
- Час на приготування: 80 хвилин
- Порції: 6 – 8
– 1 кілограм філе індички;
– морква;
– часник;
– гірчиця;
– оливкова олія;
– сіль;
– спеції для барбекю;
– залишки цибулі та селери;
– ароматні трави;
– біле сухе вино (за бажанням).
Приготування:
- Наріжте моркву довгими брусочками (довжина має відповідати філе індички).
- Нашпигуйте філе індички брусочками моркви та грубо нарізаним часником.
- Присмачте м'ясо сіллю, перцем, спеціями для барбекю та гірчицею. Ретельно натріть філе цією сумішшю та оливковою олією: так м'ясо вийде соковитішим.
- Загорніть заготовку в харчову плівку, щоб не обвітрилася й відправте до холодильника на ніч.
️Суміш барбекю можна приготувати самостійно. Для цього змішайте: паприку, суху цибулю та часник, чорний та червоний перці. А якщо візьмете підкопчену паприку – буде ще смачніше,
– порадив Володимир Ярославський.
- Розігрійте духовку до 200 градусів.
- Перекладіть м'ясо у жаротривку форму. Додайте нарізану грубими шматками цибулю, селеру та моркву. Для аромату влийте трішки вина.
- Відправте форму зі стравою у рукав для запікання.
- Запікайте буженину 60 хвилин. Після цього зніміть рукав зі страви та запікайте ще 10 хвилин при 240 градусах.
Смачного!