Чахохбілі – традиційна страва грузинської кухні. Назва походить від слова, що у переклады означає – фазан, бо у давнину її готували з цієї птиці. У наш час замінюють на курятину, обсмажують та тушкують у томатному соусі. У рагу додають свіжі томати або томатну пасту, спеції, прянощі, часник, цибулю, гострий або солодкий перець та петрушку.

Читайте також Мусака з курятиною та баклажанами: домашній рецепт

Рецепт чахохбілі

  1. Куряче філе ретельно помийте, обсушіть, наріжте скибочками, викладіть у каструлю, додайте сіль, тушкуйте протягом 15-20 хвилин.
  2. Цибулю, часник, почистіть, подрібніть ножем.
  3. Томати помийте, почистіть від шкірки, наріжте маленькими кубиками.
  4. На пательні з вершковим маслом обсмажте цибулю з часником, додайте томати, тушкуйте протягом 5-7 хвилин, додайте до м'яса.
  5. Гострий перець, помийте, почистіть, подрібніть ножем.
  6. Петрушку помийте, подрібніть ножем.
  7. У м'ясо викладіть цибулю з часником і томатами, гострий перець, додайте трохи води, тушкуйте ще 3-5 хвилин.
  8. Зніміть з вогню, додайте петрушку, перемішайте, викладіть на тарілку. Смачного!