Мусака – традиційна страва з баклажанів та соусом бешамель на Балканах і Близькому Сході. Також додають кабачки, картоплю або гриби. У Греції готують з м'ясом і томатами.

Читайте також Хрусткі курячі палички: домашній рецепт

Мусака з курятиною та баклажанами

  1. Помийте моркву, почистіть цибулю, часник, наріжте кубиками. На пательні з олією обсмажте кілька хвилин. Далі – додайте куряче філе, томатну пасту, сіль, перець, прованські трави, перемішайте, обсмажте протягом 5-10 хвилин.
  2. Баклажани помийте, почистіть, наріжте кільцями.
  3. Картоплю, помийте, почистіть наріжте кільцями 3 см. На пательню з олією викладіть баклажани, картоплю, додайте, сіль, перець, обсмажте до готовності.
  4. Сир натріть на грубій тертці.
  5. Для приготування соусу бешамель у каструлі розтопіть вершкове масло, додайте борошно, влийте молоко, доведіть до кипіння, додайте яйце, сіль, перець, мускатний горіх, перемішайте до однорідної консистенції.
  6. У форму для запікання викладіть шарами картоплю, м'ясо з цибулею та часником, баклажани, вилийте соус, зверху – тертий сир.
  7. Розігрійте духовку до температури 180-200 градусів, відправте запікатись протягом 30 хвилин.
  8. Дістаньте з духовки, розріжте на порції, викладіть на тарілку. Смачного!