Піца та карбонара – далеко не єдині зірки італійської кухні, інформує 24 Канал. Великою популярністю користується й ніжне куряче м'ясо у поєднанні з нотками сиру, яке добре відоме як чікен пармезан.

До теми Соковитий курячий фарш з улюбленими овочами: готуємо запіканку за простим рецептом

Страву залюбки готують як на свята, так і в будні, адже запечена курочка із сирною скоринкою – це особливий вид кулінарного задоволення, до якого хочеться повертатися знову й знову.

Гомілки – завжди ідеальний вибір

Коли мова заходить про запікання м'яса, радимо звернути увагу на курячі гомілки. Тут є переконливі аргументи, з якими важко не погодитися.

По-перше, курячі гомілки люблять практично всі. Їх смак знайомий нам з дитинства, і в кожного з нас вони асоціюються як з яскравими буднями, так і з гучними святкуваннями. Тож це універсальний інгредієнт на всі випадки життя, який ніколи не підведе.

Окрім того, гомілки вже порційні, а ще їх зручно їсти руками. Відтак трапеза у сімейному колі чи в компанії друзів – вони завжди будуть доречними на вашому столі.

І останнє, але не найменш важливе, – це смак. Хрустка скоринка та ніжне соковите м’ясо – комбінація, до якої ніхто не залишиться байдужим.

Отож, з головним інгредієнтом теж визначилися, тепер постає питання вибору надійного виробника. Насправді тут не потрібно вигадувати складних формул, скористайтеся простим та перевіреним правилом: якщо курятина, то від ТМ "Наша Ряба".

Цьому надійному бренду українці довіряють вже понад 20 років. 96% громадян знають про виробника, а кожен другий купує його продукцію. Надійність, якість та турбота про українські сім'ї – ось, що дозволяє бренду залишатися лідером ринку впродовж багатьох років.

Для чікен пармезан ідеально підійдуть гомілки від "Наша Ряба", які можна знайти у мережах супермаркетів, власних та партнерських магазинах. А як їх приготувати по-італійськи – розповідаємо у покроковому рецепті.

Рецепт соковитої чікен пармезан

  • Час: 1 година
  • Порцій: 7

Готуємо гомілки по-італійськи / Фото Shutterstock

Приготування:

  • Готові до приготування курячі гомілки вийміть з упаковки та викладіть у миску.
  • В окремій посудині змішайте оливкову олію, сіль, перець та сушений розмарин.
  • Замаринуйте гомілки в підготовленому оливковому соусі. Залиште на 15 – 20 хвилин.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть курочку на деко, розподіліть оливки навколо гомілки. Поставте страву запікатись на 25 хвилин.
  • Посипте курячі гомілки тертим пармезаном і поставте знову запікатися ще на 10 хвилин, доки м'ясо не отримає золотисту та хрустку скоринку, а сир – не розтане.
  • Вийміть запечені курячі гомілки з духовки та подавайте гарячими з улюбленим гарніром.

Смачного!