Частинка Італії на вашому столі: головні секрети соковитого й ніжного чікен пармезану
Італійська кухня – одна з найпопулярніших у світі. І це не дивно, адже навіть зі звичних продуктів італійці творять кулінарну магію. Тож лише трішки старання – і на столі опиняється справжній шедевр.
Піца та карбонара – далеко не єдині зірки італійської кухні, інформує 24 Канал. Великою популярністю користується й ніжне куряче м'ясо у поєднанні з нотками сиру, яке добре відоме як чікен пармезан.
До теми Соковитий курячий фарш з улюбленими овочами: готуємо запіканку за простим рецептом
Страву залюбки готують як на свята, так і в будні, адже запечена курочка із сирною скоринкою – це особливий вид кулінарного задоволення, до якого хочеться повертатися знову й знову.
Гомілки – завжди ідеальний вибір
Коли мова заходить про запікання м'яса, радимо звернути увагу на курячі гомілки. Тут є переконливі аргументи, з якими важко не погодитися.
По-перше, курячі гомілки люблять практично всі. Їх смак знайомий нам з дитинства, і в кожного з нас вони асоціюються як з яскравими буднями, так і з гучними святкуваннями. Тож це універсальний інгредієнт на всі випадки життя, який ніколи не підведе.
Окрім того, гомілки вже порційні, а ще їх зручно їсти руками. Відтак трапеза у сімейному колі чи в компанії друзів – вони завжди будуть доречними на вашому столі.
І останнє, але не найменш важливе, – це смак. Хрустка скоринка та ніжне соковите м’ясо – комбінація, до якої ніхто не залишиться байдужим.
Отож, з головним інгредієнтом теж визначилися, тепер постає питання вибору надійного виробника. Насправді тут не потрібно вигадувати складних формул, скористайтеся простим та перевіреним правилом: якщо курятина, то від ТМ "Наша Ряба".
Цьому надійному бренду українці довіряють вже понад 20 років. 96% громадян знають про виробника, а кожен другий купує його продукцію. Надійність, якість та турбота про українські сім'ї – ось, що дозволяє бренду залишатися лідером ринку впродовж багатьох років.
Для чікен пармезан ідеально підійдуть гомілки від "Наша Ряба", які можна знайти у мережах супермаркетів, власних та партнерських магазинах. А як їх приготувати по-італійськи – розповідаємо у покроковому рецепті.
Рецепт соковитої чікен пармезан
- Час: 1 година
- Порцій: 7
Готуємо гомілки по-італійськи / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– упаковка курячих гомілок від ТМ "Наша Ряба" (близько 1,1 кілограма);
– 250 грамів оливок (без кісточок);
– 250 грамів сиру пармезан;
– 6 чайних ложок оливкової олії;
– 3 чайні ложки сушеного розмарину;
– сіль та перець до смаку.
Приготування:
- Готові до приготування курячі гомілки вийміть з упаковки та викладіть у миску.
- В окремій посудині змішайте оливкову олію, сіль, перець та сушений розмарин.
- Замаринуйте гомілки в підготовленому оливковому соусі. Залиште на 15 – 20 хвилин.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть курочку на деко, розподіліть оливки навколо гомілки. Поставте страву запікатись на 25 хвилин.
- Посипте курячі гомілки тертим пармезаном і поставте знову запікатися ще на 10 хвилин, доки м'ясо не отримає золотисту та хрустку скоринку, а сир – не розтане.
- Вийміть запечені курячі гомілки з духовки та подавайте гарячими з улюбленим гарніром.
Смачного!