Приготуйте вдома глибоку піцу в стилі Чикаго та здивуйте неповторним смаком ситної страви всю свою родину.
Читайте також Пиріг із куркою, фініками та мандаринами: святковий рецепт
До речі, чиказьку піцу можна подавати на вечірках, днях народженнях та тематичних заходах, а готується вона швидко й легко. Гайда готувати разом з нами!
Як приготувати піцу Deep-Dish
- Для приготування тіста змішайте теплу воду з дріжджами, додайте трішки борошна та цукру, перемішайте й залишіть настоятись.
- Всипте решту борошна до опари, сіль та вершкове масло – замісіть тісто протягом 5 хвилин. Готове тісто змастіть оливковою олією, перекладіть в миску та накрийте харчовою плівкою. Залишіть тісто в теплому місці на 30-40 хвилин.
- Для начинки дрібно наріжте цибулю, часник, помідори та спеції. В окрему миску натріть сир.
- Наріжте шматочками м'ясо, ковбасу та бекон.
- Обсмажте цибулю на оливковій олії, додайте до неї часник та обсмажте ще 30-40 секунд. Влийте в сковорідку томати, спеції та сіль з перцем на ваш смак.
- На маленькому вогні випарте зайву вологу з соусу, щоб консистенція нагадувала густу сметану.
- Розкачайте тісто, викладіть його у круглу форму та сформуйте високі бортики.
- На дно тіста викладіть натертий сир Моцарела, ковбаску, бекон, м'ясо та залийте соусом.
- Зайве тісто слід обрізати або красиво загорнути за формою.
- Випікайте піцу в духовці при 190—200 градусах протягом 20-25 хвилин.
- Готову піцу посипте сиром Пармезан та трішки охолодіть. Розріжте на шматочки та подавайте до столу. Смачного!