Чим замінити шашлик: швидкі страви з курятини на мангалі та в духовці
Не проґавте останні теплі дні – рушайте з друзями чи родиною на природу! І не на звичні шашлики. Ми дібрали для вас три особливих рецепти на грилі. Ви не фанат відпочинку на природі? Тоді приготуйте ці страви в духовці – їхній смак однаково буде неперевершеним!
Вам не доведеться довго поратися з маринуванням м’яса. "Наша Ряба Апетитна" все зробила за вас: курячі стегна, крильця та гомілки вже дбайливо замариновані й готові вирушити просто до духовки або ж на мангал. Тож насолоджуватися смачними стравами з друзями чи родиною ви будете за якихось 30 хвилин.
Читайте також Збираємось на осінній пікнік: корисні поради для вдалого відпочинку
На гарнір до м’яса підійдуть варений рис із сезонними овочами, печена картопля з часничком та різноманітні соуси. До речі, рецепт пікантного соусу ткемалі також чекає на вас!
Курячі гомілки з печерицями та сиром
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4 – 6
Курячі гомілки з грибами / Фото Shutterstock
– 500 г курячих гомілок "Делі" зі спецією карі від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 200 г сиру моцарела;
– 1 ч. л. естрагону (тархуну);
– 1 ст. л. оливкової олії;
– сіль на ваш смак;
– чорний мелений перець на ваш смак.
Приготування:
- Викладіть замариновані курячі гомілки на решітку, залишаючи місце по краях.
- Ретельно помийте печериці та перекладіть їх у зіп-пакет. Додайте до грибів олію, естрагон, а також посоліть і поперчіть їх. Закрийте пакет та потрусіть його 30 секунд, щоб спеції рівномірно розійшлися по грибах.
- Викладіть печериці на решітку до гомілок. Якщо ви готуєте в духовці, викладіть гриби та курятину на деко, вкрите пергаментом для випікання.
- Закрийте решітку з м’ясом та грибами та випікайте протягом 20 хвилин на мангалі та 30 хвилин в духовці. Не забувайте перевертати решітку з гомілками та грибами, щоб вони рівномірно пропеклись.
- Викладіть готову страву на тарілку. Натріть сир на грубій тертці та посипте зверху на гриби.
- За бажанням наріжте до страви ріпчасту цибулю кільцями та томати чері половинками.
- Коли сир розплавиться на грибах, подавайте страву до столу. Смачного!
Курячі стегна в беконі та томатному маринаді
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4 – 6
Курячі стегна в беконі / Фото Shutterstock
– 500 г курячих стегон "Айдахо" в томатному маринаді від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 200 г скибочок бекону;
Інгредієнти для соусу:
– 4 – 5 свіжих помідорів;
– 2 – 3 гілочки кінзи;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– сіль на ваш смак;
– чорний мелений перець на ваш смак.
Приготування:
- Замариновані курячі стегна обгорніть в беконі. Щоб вони тримали форму на шампурі, защипніть бекон дерев'яними шпажками. Якщо ви будете готувати стегна на сітці – достатньо викласти їх та щільно притиснути верхньою частиною решітки. Якщо ви вирішили готувати в духовці – викладіть їх на деко, вкрите пергаментом для випікання.
- Відправте страву на мангал та обсмажуйте з обох сторін 25 – 30 хвилин. Якщо ви готуєте в духовці – 40 хвилин.
- Заздалегідь робимо соус до курятини. Для його приготування зніміть з помідорів шкірку попередньо обдавши їх окропом. Подрібніть їх у блендері в пюре.
- Додайте листя кінзи та зубчики часнику та знову подрібніть.
- На ваш смак додайте до соусу сіль та перець і перемішайте.
- Подавайте курячі стегна в беконі разом з ароматним томатним соусом. Смачного!
Курячі крильця із соусом ткемалі
- Час: 15 – 20 хвилин
- Порції: 4
Курячі крильця з соусом / Фото Shutterstock
– 500 г курячих крилець "Макао" від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 2 стручки гострого перцю чилі;
– 200 г соусу ткемалі;
– 1 ст. л. оливкової олії.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів або гриль.
- Застеліть деко шаром харчової фольги. Перекладіть замариновані курячі крильця "Макао" на деко з фольгою або ж на решітку й відправте до духовки або на гриль запікатися на 15 – 20 хвилин (до готовності).
- Змастіть гострі перці олією й відправте до духовки або на гриль.
- Викладіть готові крильця та гострий перець на таріль. Подавайте до столу з пікантним соусом ткемалі, який ви можете приготувати заздалегідь самі.
Соус ткемалі до курятини
- Час: 2 години
- Порції: 2
Соус ткемалі / Фото Shutterstock
– 1 кг жовтої чи червоної аличі (або звичайні сливи);
– 3 ст. л. цукру;
– 150 – 200 мл води;
– 8 – 10 зубчиків часнику;
– кінза;
– 1 ч. л. хмелі-сунелі;
– 1 ч. л. солі;
– половина стручка гострого перцю чилі.
Приготування:
- Відваріть аличу (або сливи) у воді до м'якості. На це знадобиться приблизно 30 хвилин.
- Перетріть аличу крізь дрібне сито, щоб позбутися кісточок.
- Збийте аличу в блендері до однорідного стану. Перекладіть пюре до каструлі й відправте на вогонь ще на 30 хвилин, щоб випарувалася зайва рідина.
- Додайте до аличі, помішуючи, цукор, сіль, хмелі-сунелі та вичавлений крізь прес часник.
- Наріжте на середні шматки перець чилі й відправте його до пюре. Варіть масу ще 30 хвилин.
- До готового пюре додайте нарізану зелень.
- Збийте ткемалі блендером до однорідної маси. Соус готовий. Смачного!