Відомий шеф-кухар, ресторатор Ектор Хіменес-Браво поділився святковим рецептом чізкейку Нутелла з печивом орео зі своїми шанувальниками у соцмережі інстаграм. Чудовий десерт закохає вас з першого шматочка. До речі, він легкий у приготуванні та чудово підійде як для новорічного столу так і для святкування річниць та днів народжень.
Читайте також Рецепт дня: класичний шоколадний фондан – ніжний десерт
- Для випікання коржа ретельно подрібніть печиво Oreo за допомогою блендера. У мисці змішайте суху масу з розтопленим вершковим маслом.
- Розігріваємо духовку до 165 градусів. Дно круглої роз'ємної форми застеліть пергаментом для випікання, викладіть суміш печива та розрівняйте масу – відправте у духовку на 15 хвилин. Дістаньте готовий корж з духовки та охолодіть у формі.
- Для приготування начинки збийте у мисці вершковий сир, додайте шоколадну пасту "Нутелла", вершки 30-33%, яйця та цукор. Ретельно змішайте начинку до однорідної маси. Додайте ванільний екстракт або ванілін й перемішайте масу.
- Викладіть шоколадну начинку на готовий корж та відправте у духовку при температурі 165 градусів на одну годину.
Важливо! Випікайте чізкейк з додатковим піддоном з водою, щоб наш десерт не потріскався. Вимкніть, але не відкривайте духовку, залиште ще на одну годину. - Викладіть на тарілку готовий охолоджений чізкейк.
Рецепт чізкейку Нутелла з орео від Ектора Хіменеса-Браво у відео:
Автор: Євгенія Тугушева