Не має смачнішого чізкейка ніж класичний Нью-Йорк з ароматом ванілі та ніжними нотками апельсина. Цей торт чудово підійде для новорічного столу, святкування дня народження або дитячого свята.

Читайте також Рецепт дня: як приготувати торт Спартак

Чізкейк Нью-Йорк легкий у приготуванні, все, що вам потрібно – чітко дотримуватись пропорцій та грамів і температурного режиму випікання.

  1. Ретельно подрібніть печиво в крихту за допомогою блендера. Вершкове масло розтопіть у мікрохвильовці.
  2. З'єднайте два інгредієнти у мисці та вимішайте в однорідну масу.
  3. Деко діаметром 24 см вистеліть пергаментом для випікання та щільно сформуйте корж з пісочної крихти. Втрамбуйте руками або склянкою.
  4. Випікайте основу для чізкейка в духовці розігрітій до 170 градусів 8-10 хвилин.
  1. У глибокій мисці ретельно перетріть домашній сир через сито або за допомогою блендера. Помийте апельсин, зніміть з нього цедру та додайте до сиру.
  2. В сирну масу додайте сир Філадельфія, цукор, вершки, кукурудзяний крохмаль та ваніль – ретельно вимішайте масу до однорідної консистенції.
  3. Вибийте яйця в окрему миску та легенько їх перемішайте. Влийте яєчну суміш до сирної маси та перемішайте до однорідності, але не надто активно, щоб не утворилось багато бульбашок.
  4. Вилийте начинку на основу для чізкейка та випікайте торт в духовці розігрітій до 100 градусів близько 2-2,5 годин. Не забудьте поставити на дно духовки деко з чистою водою.
  5. Готовий чізкейк залишіть охолоджуватись при відкритих дверях духовки. Охолоджений чізкейк відправте в холодильник на 8-10 годин. Смачного!