Не має смачнішого чізкейка ніж класичний Нью-Йорк з ароматом ванілі та ніжними нотками апельсина. Цей торт чудово підійде для новорічного столу, святкування дня народження або дитячого свята.
Читайте також Рецепт дня: як приготувати торт Спартак
Чізкейк Нью-Йорк легкий у приготуванні, все, що вам потрібно – чітко дотримуватись пропорцій та грамів і температурного режиму випікання.
- Ретельно подрібніть печиво в крихту за допомогою блендера. Вершкове масло розтопіть у мікрохвильовці.
- З'єднайте два інгредієнти у мисці та вимішайте в однорідну масу.
- Деко діаметром 24 см вистеліть пергаментом для випікання та щільно сформуйте корж з пісочної крихти. Втрамбуйте руками або склянкою.
- Випікайте основу для чізкейка в духовці розігрітій до 170 градусів 8-10 хвилин.
- У глибокій мисці ретельно перетріть домашній сир через сито або за допомогою блендера. Помийте апельсин, зніміть з нього цедру та додайте до сиру.
- В сирну масу додайте сир Філадельфія, цукор, вершки, кукурудзяний крохмаль та ваніль – ретельно вимішайте масу до однорідної консистенції.
- Вибийте яйця в окрему миску та легенько їх перемішайте. Влийте яєчну суміш до сирної маси та перемішайте до однорідності, але не надто активно, щоб не утворилось багато бульбашок.
- Вилийте начинку на основу для чізкейка та випікайте торт в духовці розігрітій до 100 градусів близько 2-2,5 годин. Не забудьте поставити на дно духовки деко з чистою водою.
- Готовий чізкейк залишіть охолоджуватись при відкритих дверях духовки. Охолоджений чізкейк відправте в холодильник на 8-10 годин. Смачного!