Торт "Спартак" не раз готували нам наші батьки, або ж ви точно куштували його у кав'ярні з ароматним гарячим напоєм. Ніжні медові коржі з какао перемащені солодким сметанковим кремом зі згущеним молоком – це справжня смакота!
Читайте також Рецепт дня: торт Наполеон – класичний десерт із заварним кремом
Як приготувати торт "Спартак" вдома
- Ретельно просійте борошно з какао та розпушувачем через дрібне сито, щоб не було грудочок.
- Підготуйте парову баню, розтопіть на ній вершкове масло, мед, цукор – перемішуйте силіконовою лопаткою до однорідної маси.
- У окремій мисці легенько збийте яйця та влийте до медової суміші, що на паровій бані – перемішайте.
- Додайте соду та проваріть масу при постійному помішуванні ще 7-10 хвилин.
- Влийте отриману суміш до борошна та вимішайте до однорідної маси. Спочатку тісто буде липким, проте після охолодження воно буде загущуватись.
- Розділіть тісто на 8 частин, викладіть їх на тарілку та накрийте харчовою плівкою. Відправте заготовку в холодильник на 20 хвилин.
- Кожну з частин розкатайте окремо на пергаменті для випікання, зробіть дірочки виделкою та випечіть у розігрітій до 170 градусів духовці близько 5-7 хвилин.
- Доки коржик ще гарячий виріжте його дном від круглого дека та залишіть охолоджуватись.
Як сформувати корж для Спартака
- Для приготування крему збийте міксером вершкове масло та згущене молоко.
- Додайте до маси сметану, ще раз ретельно збийте до однорідної маси – крем готовий.
- Викладіть корж на презентаційну тарілку, змажте кремом, на верх знову викладіть корж і знову змажте кремом. Таким чином сформуйте торт Спартак.
- Боки та верх торта також змажте кремом, за бажанням задекоруйте шоколадним ганашем або глазур'ю.
- Відправте торт в холодильник на 6 годин, щоб він настоявся. Смачного!