Торт "Спартак" не раз готували нам наші батьки, або ж ви точно куштували його у кав'ярні з ароматним гарячим напоєм. Ніжні медові коржі з какао перемащені солодким сметанковим кремом зі згущеним молоком – це справжня смакота!

Читайте також Рецепт дня: торт Наполеон – класичний десерт із заварним кремом

Як приготувати торт "Спартак" вдома

  1. Ретельно просійте борошно з какао та розпушувачем через дрібне сито, щоб не було грудочок.
  2. Підготуйте парову баню, розтопіть на ній вершкове масло, мед, цукор – перемішуйте силіконовою лопаткою до однорідної маси.
  3. У окремій мисці легенько збийте яйця та влийте до медової суміші, що на паровій бані – перемішайте.
  4. Додайте соду та проваріть масу при постійному помішуванні ще 7-10 хвилин.
  5. Влийте отриману суміш до борошна та вимішайте до однорідної маси. Спочатку тісто буде липким, проте після охолодження воно буде загущуватись.
  6. Розділіть тісто на 8 частин, викладіть їх на тарілку та накрийте харчовою плівкою. Відправте заготовку в холодильник на 20 хвилин.
  7. Кожну з частин розкатайте окремо на пергаменті для випікання, зробіть дірочки виделкою та випечіть у розігрітій до 170 градусів духовці близько 5-7 хвилин.
  8. Доки коржик ще гарячий виріжте його дном від круглого дека та залишіть охолоджуватись.

Як сформувати корж для Спартака

  1. Для приготування крему збийте міксером вершкове масло та згущене молоко.
  2. Додайте до маси сметану, ще раз ретельно збийте до однорідної маси – крем готовий.
  3. Викладіть корж на презентаційну тарілку, змажте кремом, на верх знову викладіть корж і знову змажте кремом. Таким чином сформуйте торт Спартак.
  4. Боки та верх торта також змажте кремом, за бажанням задекоруйте шоколадним ганашем або глазур'ю.
  5. Відправте торт в холодильник на 6 годин, щоб він настоявся. Смачного!