14 грудня,
15:58
Рецепт дня: чізкейк Нью-Йорк – нереально смачна випічка
Вічна класика – чізкейк Нью-Йорк зробить ваше свято ще яскравішим та смачнішим, а приготувати його ви можете разом зі SmachnoNews!
Не має смачнішого чізкейка ніж класичний Нью-Йорк з ароматом ванілі та ніжними нотками апельсина. Цей торт чудово підійде для новорічного столу, святкування дня народження або дитячого свята.
Читайте також Рецепт дня: як приготувати торт Спартак
Чізкейк Нью-Йорк легкий у приготуванні, все, що вам потрібно – чітко дотримуватись пропорцій та грамів і температурного режиму випікання.
Інгредієнти для основи:– 200 г пісочного печива;
– 100 г вершкового масла.
- Ретельно подрібніть печиво в крихту за допомогою блендера. Вершкове масло розтопіть у мікрохвильовці.
- З'єднайте два інгредієнти у мисці та вимішайте в однорідну масу.
- Деко діаметром 24 см вистеліть пергаментом для випікання та щільно сформуйте корж з пісочної крихти. Втрамбуйте руками або склянкою.
- Випікайте основу для чізкейка в духовці розігрітій до 170 градусів 8-10 хвилин.
– 300 г домашнього сиру 9-15% жирності;
– 400 г сиру Філадельфія;
– 300 мл вершків 30-33% жирності;
– 300 г яєць;
– ванільний цукор або стручок ванілі;
– 1 апельсин;
– 30 г кукурудзяного крохмалю.
- У глибокій мисці ретельно перетріть домашній сир через сито або за допомогою блендера. Помийте апельсин, зніміть з нього цедру та додайте до сиру.
- В сирну масу додайте сир Філадельфія, цукор, вершки, кукурудзяний крохмаль та ваніль – ретельно вимішайте масу до однорідної консистенції.
- Вибийте яйця в окрему миску та легенько їх перемішайте. Влийте яєчну суміш до сирної маси та перемішайте до однорідності, але не надто активно, щоб не утворилось багато бульбашок.
- Вилийте начинку на основу для чізкейка та випікайте торт в духовці розігрітій до 100 градусів близько 2-2,5 годин. Не забудьте поставити на дно духовки деко з чистою водою.
- Готовий чізкейк залишіть охолоджуватись при відкритих дверях духовки. Охолоджений чізкейк відправте в холодильник на 8-10 годин. Смачного!