Молодші члени родини можуть категорично відмовлятися від багатьох поживних та корисних страв, які їм пропонують батьки, зазначає 24 Канал. У такому випадку потрібно шукати компроміс, аби обидві сторони були задоволені.

Читайте також Смачна їжа за 2 хвилини – це "Легко!": які нові страви пропонують українцям

Батькам варто обирати ті продукти, які не лише смакуватимуть дітлахам, але й матимуть достатню харчову цінність. Одним з ідеальних варіантів, який відповідає обом вимогам, є курячі гомілки. Адже ця частина курочки має оптимальний вміст білка та жиру. До того ж таке м'ясо збагачує організм кальцієм, фосфором, вітамінами А, B6, B12, а також магнієм, цинком, хромом та іншими речовинами, які потрібні для здорового росту та розвитку малюка.

Ця інформація може бути важливою для батьків, а от діти насамперед цінують смак продукту. Без перебільшення можна сказати, що хлопчики та дівчатка незалежно від віку просто обожнюють курячі гомілки. Чому саме ця частина курочки так до вподоби дітлахам, розповідаємо далі.

Чому дітям подобаються курячі гомілки

Діти особливо полюбляють ласувати смаженими або запеченими курячими гомілками. Поєднання апетитної хрусткої скоринки та ніжного м'яса всередині не залишає байдужими навіть найвибагливіших маленьких гурманів.

Також молодших поціновувачів смачної їжі приваблює зовнішній вигляд готового продукту. Яскраво-золотавий колір гомілок разом з неймовірним ароматом точно пробудять апетит у вашої дитини.

Курячі гомілки зручно їсти руками / Фото Shutterstock

Ще однією перевагою цієї частини курочки є її цікава форма. Завдяки їй гомілки дуже зручно їсти руками, тримаючи за кістку. Таке споживання страви подобається як малюкам, які люблять вивчати предмети на дотик, так і старшим дітям, котрим стає нудно завжди використовувати столове приладдя.

Якщо батьки турбуються, що діти можуть забруднити руки, то можна просто обмотати кістку серветкою і подати страву у такому вигляді. Але найкраще дозволити маленьким гурманам ласувати гомілками без жодних допоміжних засобів. Адже навіть серед дорослих існує напрямок у культурі харчування, який називається фінгер фуд, що у перекладі з англійської означає "їжа пальцями".

Прихильники цієї течії наголошують, що такий спосіб частування дозволяє не тільки бачити продукт та насолоджуватися ароматом, а й відчути текстуру страви. Тож коли ваша дитина їсть гомілку, тримаючи її просто у руках, залучаються всі органи чуття. Відтак м'ясо смакуватиме малюку ще більше.

На додачу курячі гомілки служать ще й своєрідною розвагою під час їжі. Адже дітям цікаво кусати шматочки і спостерігати, як кісточка поступово оголюється.

З курячими гомілками можна створити корисний та збалансований раціон для дитини

Відкривши для себе неперевершений смак курячих гомілок у дитинстві, дитина збереже любов до цієї страви і надалі. Причому ця частина курочки навряд чи може колись набриднути, адже це по-справжньому універсальний продукт.

Існують різноманітні способи приготування гомілок: їх можна варити, запікати, тушкувати або смажити на сковорідці чи грилі. До цього м'ясного виробу пасують багато соусів, які роблять смак ще насиченішим та яскравішим. Курячі гомілки можна їсти у будь-яку пору дня – вони стануть чудовим компонентом сніданку, обіду чи вечері. До того ж цей продукт буде як гарним доповненням до будь-якого гарніру, так і частиною ситного рагу або апетитних супів.

Завдяки курячим гомілкам дитина привчається до збалансованого харчування / Фото Shutterstock

Готуючи різні страви з курячих гомілок, ви можете забезпечити багатий та цікавий раціон для дітей будь-якого віку. До того ж комбінування з іншими інгредієнтами привчатиме дітлахів до збалансованого харчування.

Ще однією перевагою для батьків є те, що гомілки легко та швидко готуються. Це дозволить не тільки посмакувати апетитними стравами всією родиною, а й зекономить час для інших цікавих занять.