Чорна паста з грибами та вином: рецепт смачної вечері від фешн-фотографа Соні Плакидюк

18 травня 2021, 11:03
Читать новость на русском

Джерело:

Новий канал

Fashion&celebrity-фотограф та експертка модельного реаліті на українському телеканалі "Новий канал" Соня Плакидюк поділилася із шанувальниками рецептом смачної та вишуканої вечері. Дівчина впевнена, що страва з чорної пасти з грибами та вином сподобається кожному, а приготувати її досить легко власноруч.

Не секрет, що девізом зірки "Нового каналу" Соні Плакидюк є довершеність у всьому. 

Читайте також Рецепт холодного супу зі спаржі та шпинату від шеф-кухаря Віктора Шайдецького

Якщо вбиратися, то ефектно. Якщо робити зйомку, то феєрично. Якщо готувати вечерю, то незвично. Рецепт чорної пасти з грибами та вином – це довершена страва, яку ви можете подати гостям, родині або приготувати для романтичної вечері вдвох.

Нічого незвичайного – просто чорна паста з білими грибами. Люблю, знаєте, контрастні поєднання, гру слів і нещадні мезальянси. Цей мезальянс на тарілочці – легкий на спомин та до біса смачний. Витрачаєте 20 хвилин і дивуєте свого найвибагливішого залицяльника кулінарним сюрпризом. Після трапези не забудьте глянути у дзеркало на предмет чорних вусів, – сміється Соня Плакидюк.

Соня Плакидюк / Фото Новий канал

Рецепт вечері за 20 хвилин

Інгредієнти:
 – 150 г чорної пасти з чорнилом каракатиці;
 – 200 г білих грибів;
 – 2 ст. л вершкового масла;
 – 1 ст. л оливкової олії;
 – 50 мл сметани 30%;
 – сир Пармезан на ваш смак;
 – 50 мл білого сухого вина;
 – 3 зубчики часнику;
 – мускатний горіх на ваш смак;
 – білий мелений перець на ваш смак;
 – сіль на ваш смак.
  1. Відваріть пасту у киплячій підсоленій воді до готовності або до стану аль-денте. Зцідіть воду з каструлі, а  третину склянки води, в якій вона варилася, відставте "на потім".
  2. Вилийте в сковорідку оливкову олію та вершкове масло. Обсмажте на ній подрібнений часник та нарізані шматочками гриби. Додайте спецій та перемішайте овочі.
  3. До грибів на сковороді додайте вино – воно має випаруватися, але залишити характерний смак. Зменште вогонь до мінімуму, додайте сметану та мелений мускатний горіх. Перемішайте соус.
  4. Викладіть на сковорідку відварену пасту та влийте склянку води, у якій варилися макарони. Трошки потушкуйте, ще раз поперчіть. Розкладіть по тарілках і посипте сиром Пармезан. Смачного!