Не секрет, що девізом зірки "Нового каналу" Соні Плакидюк є довершеність у всьому.

Читайте також Рецепт холодного супу зі спаржі та шпинату від шеф-кухаря Віктора Шайдецького

Якщо вбиратися, то ефектно. Якщо робити зйомку, то феєрично. Якщо готувати вечерю, то незвично. Рецепт чорної пасти з грибами та вином – це довершена страва, яку ви можете подати гостям, родині або приготувати для романтичної вечері вдвох.

Нічого незвичайного – просто чорна паста з білими грибами. Люблю, знаєте, контрастні поєднання, гру слів і нещадні мезальянси. Цей мезальянс на тарілочці – легкий на спомин та до біса смачний. Витрачаєте 20 хвилин і дивуєте свого найвибагливішого залицяльника кулінарним сюрпризом. Після трапези не забудьте глянути у дзеркало на предмет чорних вусів, – сміється Соня Плакидюк.

Соня Плакидюк / Фото Новий канал

Рецепт вечері за 20 хвилин

  1. Відваріть пасту у киплячій підсоленій воді до готовності або до стану аль-денте. Зцідіть воду з каструлі, а третину склянки води, в якій вона варилася, відставте "на потім".
  2. Вилийте в сковорідку оливкову олію та вершкове масло. Обсмажте на ній подрібнений часник та нарізані шматочками гриби. Додайте спецій та перемішайте овочі.
  3. До грибів на сковороді додайте вино – воно має випаруватися, але залишити характерний смак. Зменште вогонь до мінімуму, додайте сметану та мелений мускатний горіх. Перемішайте соус.
  4. Викладіть на сковорідку відварену пасту та влийте склянку води, у якій варилися макарони. Трошки потушкуйте, ще раз поперчіть. Розкладіть по тарілках і посипте сиром Пармезан. Смачного!