Чотири рецепти простих закусок з буряка до Дня Валентина

13 лютого 2023, 12:37
Читать новость на русском

Джерело:

Оксана Крецул

Якщо вам здається, що буряк це інгредієнт виключно до борщу – ви помиляєтеся. З нього можна приготувати безліч смачних і поживних страв.

Чотири смачних та легких страви із буряка, які точно сподобаються навіть найвибагливішим гурманам. Особливо яскраво вони будуть дивитися на святковому столі, або скрасять романтичну вечерю закоханих сердець.

Читайте також Романтична вечеря у середземноморському стилі із готовими стравами від LaStrava

Салат з буряком та фетою

Інгредієнти:
 – варений буряк;
 – цибуля;
 – фета;
 –  волоські горіхи;
 – цукор;
 – сіль;
 – соус;
 – олія.

Приготування:

  • Нарізаємо цибулю пір'ям та обсмажуємо на середньому вогні з вершковим маслом, цукром та сіллю.
  • Відварений буряк натираємо на грубій тертці, додаємо соус, карамелізовану цибулю та горіхи, гарно вимішати, зверху додати подріблену фету.
  • Горіхи варто підсушити на сковороді.

Тертий салат з буряка (пхалі)

Інгредієнти:
 – відварений буряк;
 – волоський горіх;
 – сир фета.

Приготування:

  • Відварений буряк натираємо на дрібній тертці, додаємо фету і вимішуємо до однорідності.
  • Формуємо кульки та прикрашаємо волоським горіхом.

Пісний салат з буряка та цибулі

Інгредієнти:
 – відварний буряк;
 – ріпчаста цибуля;
 – сіль;
 – майонез;
 – яблучний оцет.

Приготування:

  • Відварений буряк нарізаємо кубиками.
  • Цибулю нарізаємо маленькими кубиками та маринуємо в оцті. Через 10 – 15 хвилин промиваємо під проточною водою і просушуємо рушником.
  • Додаємо цибулю до буряка, туди ж майонез і трішки солі. Вимішуємо.

Закуска з буряка та горіхів без майонезу

Інгредієнти:
 – сирий буряк;
 – сир фета;
 – горіхи;
 – олія;
 – чорний мелений перець.

Приготування:

  • Сирий буряк очищаємо, знімаємо шкіру та нарізаємо тонкими скибками. Змащуємо олією деко і запікаємо по 10 – 20 хвилин з кожного боку при 180 градусів. Час запікання залежить від товщини буряка. Це будуть тонкі, трішки закарамелізовані шматочки.
  • Виймаємо буряк з духовки, складаємо скибки вдвоє і залишаємо охолоджуватися.
  • Начиняємо фетою і паніруємо в перетертих горіхах.

Смачного!