Чотири смачних та легких страви із буряка, які точно сподобаються навіть найвибагливішим гурманам. Особливо яскраво вони будуть дивитися на святковому столі, або скрасять романтичну вечерю закоханих сердець.

Читайте також Романтична вечеря у середземноморському стилі із готовими стравами від LaStrava

Салат з буряком та фетою

Приготування:

  • Нарізаємо цибулю пір'ям та обсмажуємо на середньому вогні з вершковим маслом, цукром та сіллю.
  • Відварений буряк натираємо на грубій тертці, додаємо соус, карамелізовану цибулю та горіхи, гарно вимішати, зверху додати подріблену фету.
  • Горіхи варто підсушити на сковороді.

Тертий салат з буряка (пхалі)

Приготування:

  • Відварений буряк натираємо на дрібній тертці, додаємо фету і вимішуємо до однорідності.
  • Формуємо кульки та прикрашаємо волоським горіхом.

Пісний салат з буряка та цибулі

Приготування:

  • Відварений буряк нарізаємо кубиками.
  • Цибулю нарізаємо маленькими кубиками та маринуємо в оцті. Через 10 – 15 хвилин промиваємо під проточною водою і просушуємо рушником.
  • Додаємо цибулю до буряка, туди ж майонез і трішки солі. Вимішуємо.

Закуска з буряка та горіхів без майонезу

Приготування:

  • Сирий буряк очищаємо, знімаємо шкіру та нарізаємо тонкими скибками. Змащуємо олією деко і запікаємо по 10 – 20 хвилин з кожного боку при 180 градусів. Час запікання залежить від товщини буряка. Це будуть тонкі, трішки закарамелізовані шматочки.
  • Виймаємо буряк з духовки, складаємо скибки вдвоє і залишаємо охолоджуватися.
  • Начиняємо фетою і паніруємо в перетертих горіхах.

Смачного!