2 грудня,
15:00
Чудовий варіант для пісного обіду: житня галета з помідорами і фетою
Джерело:
ютуб Лізи ГлінськоїГалета – чудовий варіант для смачного обіду. Тісто готується доволі швидко, а начинкою можуть бути ті продукти, які є в холодильнику. Рецептом галети поділилася Ліза Глінська.
Якщо вам набридла звична їжа, ми пропонуємо вам приготувати смачну та оригінальну галету з житнього борошна. Смачною начинкою стане сир фета та помідори.
Читайте також Ділимось досвідом зі світом: вийшов унікальний "Каталог продукції Українських виробників"
Житня галета з помідорами і фетою
- Час: 60 – 80 хвилин
- Порції: 4
Галета з помідорами і фетою / Скріншот з відео
– 150 грамів житнього борошна;
– 170 грамів пшеничного борошна;
– 5 грамів розпушувача;
– дрібка солі;
– 50 мілілітрів олії;
– 170 грамів окропу.
Для начинки:
– 150 грамів вершкового сиру;
– 300 грамів помідорів;
– 100 грамів сиру фета;
– сухі італійські спеції;
– 1 зубчик часнику;
– сіль.
Приготування:
- Для приготування тіста змішайте всі сухі інгредієнти.
- Залийте їх окропом та влийте олію. Замісіть тісто.
- Загорніть його в шар харчової плівки та залишіть на 30 хвилин "відпочити".
Скріншот з відео
- Для начинки наріжте кубиком фету, посипте спеціями та перемішайте.
- Наріжте дрібно часник та змішайте з вершковим сиром. Присмачте сіллю та перемішайте.
- Посипте стільницю борошно та розкачайте тісто товщиною 3 – 4 міліметри, діаметром 40 сантиметрів.
- Накрутіть тісто на скалку та перенесіть на шар пергаменту.
- Підрівняйте краї тіста.
- Викладіть начинку – вершковий сир, розрівняйте, але не до країв. Залишіть 5 сантиметрів без сиру, щоб закрутити його в галету.
Скріншот з відео
- Поверх вершкового сиру викладіть фету та нарізані скибочками помідори.
Скріншот з відео
- Сформуйте бортики та змастіть їх сирим жовтком і посипте кунжутом.
Скріншот з відео
- Випікайте галету в розігрітій духовці до 180 градусів 25 – 30 хвилин.
- Готову галету подавайте до столу теплою.
Смачного!
Відеорецепт приготування галети з помідорами і фетою: