Чудово зігріє взимку: готуємо часниковий суп
28 січня 2022,
21:16
Читать новость на русском
Джерело:
interiaЧасниковий суп – апетитна страва, яка здатна врятувати від застуди. Він надзвичайно популярний у Польщі та Чехії і має сподобатися всім, хто полюбляє пікантний смак!
Ця страва ідеально підходить у прохолодні дні та вечори, яких так багато взимку. Традиційний рецепт цієї страви не складний, а інгредієнти – далекі від категорії вишуканостей. Саме простота і зачаровує у цій страві.
Варте уваги Що на столах у знаменитостей: якого раціону дотримуються голлівудські актори
За бажанням у цей суп можна додати тертий суп або яйце. Втім, кожна господиня завжди знайде, як вдосконалити будь-який рецепт.
Рецепт часникового супу
Час: 1 година
Порцій: 2
Інгредієнти:
- велика головка часнику;
- шість картоплин;
- 1 літр курячого бульйону;
- багет;
- спеції (сіль, перець, лавровий лист).
Приготування:
- Картоплю почистіть і наріжте кубиками.
- Часник очистіть від лушпиння та подрібніть його або протисніть через прес.
- У каструлю з товстим дном налийте трохи олії, додайте картоплю і помішуйте п’ять хвилин.
- Потім додайте до картоплі часник і деякий час помішуйте. Не смажте занадто довго, щоб він не підгорів.
- Пізніше вміст каструлі заливаємо водою або бульйоном з лавровим листом і варимо пів години.
- Тим часом приготуйте грінки з багета або булочок: просто наріжте хліб скибочками і обережно підсмажте на сухій сковороді.
- Подавайте суп гарячим із грінками.
- В кінці приготування досить приправити часниковий суп сіллю і перцем. Подавати ситне блюдо можна – як сказано в оригіналі – не тільки з грінками, але і з сиром або яйцем.