Рецепт іспанських чурос із заварного тіста від шеф-кухаря Володимира Ярославського
Джерело:
Володимир ЯрославськийХрумкі та солодкі чуроси стануть чудовим сніданком, або ситним десертом! Вони легкі у приготуванні, а з підказками шеф-кухаря та ресторатора Володимира Ярославського ви точно справитесь із цією іспанською випічкою.
Володимир Ярославський поділився рецептом смачних іспанських чурос з читачами на своїй сторінці в інстаграм.
Читайте також Паска краффін: рецепт смачної та оригінальної пасхальної випічки від Лізи Глінської
Шеф-кухар не приховує, що сумує за подорожами Європою, щоб зменшити ностальгію вирішив приготувати вдома традиційний іспанський сніданок – чурос із заварного тіста.
Сьогодні натрапив на фото іспанських краєвидів і відразу згадав про типовий сніданок жителя цієї країни — чурос. Це знаменита солодка страва із заварного тіста. Поки Іспанія закрита, будемо створювати її у себе на кухні, – прокоментував Володимир Ярославський.
Отож, рецепт доволі простий та ви впевнені, що вам сподобається іспанський смаколик.
Рецепт чурос від шеф-кухаря
Інгредієнти:– 250 мл води;
– 250 мл молока;
– 7 – 8 курячих яєць;
– 200 г вершкового масла;
– 275 г борошна;
– 10 г солі;
– 35 г цукру.
- У невеликій каструлі змішайте воду, молоко, вершкове масло, сіль та цукор. Доведіть суміш до кипіння.
- Невеликими порціями додавайте просіяне борошно та помішуйте дерев'яною лопаткою. Варіть тісто ще 1 – 1,5 хвилини.
- Зніміть тісто з плити та продовжуйте активно його вимішувати.
- Охолодіть тісто до 55 градусів та по одному вводьте курячі яйця. тісто не повинне бути рідким за консистенцією.
- Через насадку-зірочку випускайте чуроси тієї форми, яка вам подобається. Шеф-кухар рекомендує трохи їх підморозити, щоб вони рівномірно та добре просмажились.
- Помістіть чуроси в розігріту фритюрницю та смажте їх до золотистої скоринки при температурі понад 180 градусів.
- Готові чуроси посипте цукровою пудрою та корицею на ваш смак. Смачного!
Можна поекспериментувати та додати трішки меленого анісу. Для максимально гастрономічного задоволення Володимир Ярославський радить занурювати чуроси у гарячий шоколад. Саме так подають їх в Іспанії!