Суп можна готувати зі свіжого щавлю або замороженого, з додаванням яєць, картоплі, цибулі та зелені. Зазвичай страву готують на м'ясному бульйоні, але можна без. Подають зі сметаною.
Читайте також Курячий суп із грибами та локшиною: домашній рецепт
Рецепт супу
- Для приготування супу помийте картоплю, почистіть від шкірки, наріжте кубиками.
- Моркву помийте, почистіть, натріть на грубій тертці.
- Цибулю помийте, подрібніть ножем.
- Якщо використовуєте свіжий щавель ретельно помийте, подрібніть ножем. Заморожений заздалегідь розморозьте.
- На пательні з олією обсмажте цибулю з морквою.
- У каструлю з водою викладіть картоплю, варіть 7-10 хвилин, додайте сіль, перець, цибулю, моркву, Далі – додайте щавель, варіть ще 10 хвилин.
- Окремо у каструлі відваріть яйця, почистіть, одне розріжте навпіл, інше – скибочками, викладіть у суп.
- Помийте кріп, подрібніть ножем, викладіть у суп. Закрийте кришкою, залиште на 10 хвилин.
- Викладіть у тарілку готовий суп, задекоруйте скибочками відвареного яйця. Смачного!