День граноли: як легко приготувати її вдома без цукру
21 січня 2022,
21:15
Читать новость на русском
Гранола – це вівсяні пластівці з горішками та сухофруктами, кокосовою олією чи медом, підсушена в духовці. Уранці змішайте гранолу з йогуртом чи молоком – і снідайте на здоров'я!
Такий сніданок сподобається навіть найвибагливішому гурману. До граноли можна додавати також насіння соняшника, гарбуза, льону або кунжуту.
Читайте також Онлайн-помічник для фермерів, або Всі вимоги до продукції – в одному місці
Поєднуйте найрізноманітніші сухофрукти та горіхи. Словом, дайте волю фантазії!
Рецепт домашньої граноли
- Час: 40 хвилин
- Порції: 8 – 10
– 200 грамів вівсяних пластівців;
– 2 столові ложки меду;
– 100 грамів улюблених горіхів (волоські, пекан, мигдаль);
– 100 грамів цукатів;
– 100 грамів в'яленої журавлини;
– кокосова стружка.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 160 градусів.
- Застеліть деко харчовим пергаментом.
- З'яднайте вівсяні пластівці з рідким медом і ретельно перемішайте.
- Додайте улюблені горішки, цукати, журавлину та кокосову стружку. За бажанням можна додати трішки кокосової олії.
Гранола / Фото Foodie crush
- Викладіть вівсяну суміш на деко, розрівняйте й відправте до духовки на 10 хвилин.
- Вийміть гранолу, перемішайте й поверніть у духовку на 5 хвилин. Повторіть цей процес ще двічі.
- Важливо, щоб гранола рівномірно підсушилася, але не підгоріла.
- Готову гранолу охолодіть і помістіть до скляної банки. Щільно закрийте кришкою й зберігайте в прохолодному місці, подалі прямих сонячних променів.
Смачного!