День граноли: як легко приготувати її вдома без цукру

21 січня 2022, 21:15
Читать новость на русском

Гранола – це вівсяні пластівці з горішками та сухофруктами, кокосовою олією чи медом, підсушена в духовці. Уранці змішайте гранолу з йогуртом чи молоком – і снідайте на здоров'я!

Такий сніданок сподобається навіть найвибагливішому гурману. До граноли можна додавати також насіння соняшника, гарбуза, льону або кунжуту.

Читайте також Онлайн-помічник для фермерів, або Всі вимоги до продукції – в одному місці

Поєднуйте найрізноманітніші сухофрукти та горіхи. Словом, дайте волю фантазії!

Рецепт домашньої граноли 

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 8 – 10
Інгредієнти:
 – 200 грамів вівсяних пластівців;
 – 2 столові ложки меду;
 – 100 грамів улюблених горіхів (волоські, пекан, мигдаль);
 – 100 грамів цукатів;
 – 100 грамів в'яленої журавлини;
 – кокосова стружка.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 160 градусів.
  1. Застеліть деко харчовим пергаментом.
  1. З'яднайте вівсяні пластівці з рідким медом і ретельно перемішайте.
  1. Додайте улюблені горішки, цукати, журавлину та кокосову стружку. За бажанням можна додати трішки кокосової олії.


Гранола / Фото Foodie crush

  1. Викладіть вівсяну суміш на деко, розрівняйте й відправте до духовки на 10 хвилин. 
  1. Вийміть гранолу, перемішайте й поверніть у духовку на 5 хвилин. Повторіть цей процес ще двічі.

  1. Важливо, щоб гранола рівномірно підсушилася, але не підгоріла.
  1. Готову гранолу охолодіть і помістіть до скляної банки. Щільно закрийте кришкою й зберігайте в прохолодному місці, подалі прямих сонячних променів.

Смачного!