Всесвітній день устриць: запечені устриці "Рокфеллер" – історія та рецепт страви

5 серпня 2021, 12:59
Читать новость на русском

Джерело:

Рacific sea food

До Всесвітнього дня устриць, 5 серпня, ми підготували для вас класичний рецепт устриць "Рокфеллер". Смак та аромат цієї вишуканої страви запам'ятаються вам надовго!

Устриці "Рокфеллер" у класичному варіанті подаються на половинках мушель, зі шпинатом, вершковим маслом та лимоном або вином. Сучасний ресторанний концепт допускає подачу не цілих устриць, а нарізаних.

Читайте також Маринувати не можна купувати: що краще – купити вже підготоване м'ясо чи замаринувати власноруч

Крім того, до страви часто додають нарізаний кубиками бекон.

Історія устриць "Рокфеллер"

Устриці "Рокфеллер" уперше було подано 1899 року в Новому Орлеані, у ресторані Antoine's. Їх приготував Жуль Альчіаторе, син засновника Антуана Альчіаторе.


Устриці / Фото Вікенд

У ресторані бракувало равликів, і кухар вирішив замінити їх місцевими устрицями. Цікаво, що рецепт відтоді не змінився.

Страву назвали на честь Джона Д. Рокфеллера – найбагатшого на той час американця. Устриць подавали на половинках мушель із зеленим соусом та хлібними крихтами. 

Рецепт устриць "Рокфеллер"

  • Час: 30хвилин
  • Порції: 6 – 8


Устриці "Рокфеллер" / Фото the daily meal

Інгредієнти:
 – 16 устриць;
 – 1,5 ст. л. вершкового масла;
 – 2 подрібнених зубчики часнику;
 – бейбі-шпинат;
 – 100 мл білого вина;
 – 100 г панірувальних сухарів;
 – 2 ст. л. тертого пармезану;
 – сіль – на ваш смак;
 – чорний мелений перець – на ваш смак;
 – 1 – 2 краплини абсенту.

Приготування:

  1. Розігрійте сковорідку з вершковим маслом та обсмажте на ній подрібнений часник.
  2. Додайте бейбі-шпинат, вино й тушкуйте 5 – 6 хвилин.
  3. Перекладіть шпинат до миски й з'єднайте з половиною сухарів та пармезаном. Додайте спецій на свій смак і перемішайте.
  4. Розігрійте духовку до 180 – 200 градусів.
  5. Викладіть устриці на деко, начиніть шпинатом і посипте залишком панірувальних сухарів.
  6. Скропіть устриці абсентом і відправте до духовки на 10 хвилин.
  7. Подавайте страву гарячою з келихом білого сухого вина.

Смачного!