Устриці "Рокфеллер" у класичному варіанті подаються на половинках мушель, зі шпинатом, вершковим маслом та лимоном або вином. Сучасний ресторанний концепт допускає подачу не цілих устриць, а нарізаних.

Читайте також Маринувати не можна купувати: що краще – купити вже підготоване м'ясо чи замаринувати власноруч

Крім того, до страви часто додають нарізаний кубиками бекон.

Історія устриць "Рокфеллер"

Устриці "Рокфеллер" уперше було подано 1899 року в Новому Орлеані, у ресторані Antoine's. Їх приготував Жуль Альчіаторе, син засновника Антуана Альчіаторе.

устриці
Устриці / Фото Вікенд

У ресторані бракувало равликів, і кухар вирішив замінити їх місцевими устрицями. Цікаво, що рецепт відтоді не змінився.

Страву назвали на честь Джона Д. Рокфеллера – найбагатшого на той час американця. Устриць подавали на половинках мушель із зеленим соусом та хлібними крихтами.

Рецепт устриць "Рокфеллер"

  • Час: 30хвилин
  • Порції: 6 – 8

устриці
Устриці "Рокфеллер" / Фото the daily meal

Приготування:

  1. Розігрійте сковорідку з вершковим маслом та обсмажте на ній подрібнений часник.
  2. Додайте бейбі-шпинат, вино й тушкуйте 5 – 6 хвилин.
  3. Перекладіть шпинат до миски й з'єднайте з половиною сухарів та пармезаном. Додайте спецій на свій смак і перемішайте.
  4. Розігрійте духовку до 180 – 200 градусів.
  5. Викладіть устриці на деко, начиніть шпинатом і посипте залишком панірувальних сухарів.
  6. Скропіть устриці абсентом і відправте до духовки на 10 хвилин.
  7. Подавайте страву гарячою з келихом білого сухого вина.

Смачного!