Устриці "Рокфеллер" у класичному варіанті подаються на половинках мушель, зі шпинатом, вершковим маслом та лимоном або вином. Сучасний ресторанний концепт допускає подачу не цілих устриць, а нарізаних.
Читайте також Маринувати не можна купувати: що краще – купити вже підготоване м'ясо чи замаринувати власноруч
Крім того, до страви часто додають нарізаний кубиками бекон.
Історія устриць "Рокфеллер"
Устриці "Рокфеллер" уперше було подано 1899 року в Новому Орлеані, у ресторані Antoine's. Їх приготував Жуль Альчіаторе, син засновника Антуана Альчіаторе.
Устриці / Фото Вікенд
У ресторані бракувало равликів, і кухар вирішив замінити їх місцевими устрицями. Цікаво, що рецепт відтоді не змінився.
Страву назвали на честь Джона Д. Рокфеллера – найбагатшого на той час американця. Устриць подавали на половинках мушель із зеленим соусом та хлібними крихтами.
Рецепт устриць "Рокфеллер"
- Час: 30хвилин
- Порції: 6 – 8
Устриці "Рокфеллер" / Фото the daily meal
Приготування:
- Розігрійте сковорідку з вершковим маслом та обсмажте на ній подрібнений часник.
- Додайте бейбі-шпинат, вино й тушкуйте 5 – 6 хвилин.
- Перекладіть шпинат до миски й з'єднайте з половиною сухарів та пармезаном. Додайте спецій на свій смак і перемішайте.
- Розігрійте духовку до 180 – 200 градусів.
- Викладіть устриці на деко, начиніть шпинатом і посипте залишком панірувальних сухарів.
- Скропіть устриці абсентом і відправте до духовки на 10 хвилин.
- Подавайте страву гарячою з келихом білого сухого вина.
Смачного!