Деруни – улюблена страва багатьох українців і не тільки. Зазвичай ми готуємо виключно з картоплі, але як ви ставитеся, якщо ми додамо до них кабачок? Такі деруни сміло можна давати діткам, адже вони не тільки поживні, а ще й приготовані без олії.

Читайте також Найніжніші гомілки без шкіри у вершковому соусі: дієтичний рецепт

Подавати їх можна як в класичному варіанті – зі сметаною, так і з грецьким йогуртом, чи навіть з грибною поливою.

Рецепт дерунів з картоплі та кабачка

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Ретельно почистіть картоплю та цибулю. Натріть їх на дрібній тертці або пропустіть через комбайн з відповідною насадкою.
  • Кабачок натріть на дрібній тертці та відіжміть з нього зайвий сік.
  • Картоплю, цибулю, кабачок, яйце, йогурт або сметану, спеції, вершкове масло та борошно ретельно перемішайте.
  • Розігрійте сковорідку з антипригарним покриттям на середньому вогні. За допомогою ложки формуйте деруни та обсмажуйте їх на сухій сковорідці з обох боків до готовності.
  • Готові деруни подавайте до столу зі сметаною.

Смачного!