Деруни – улюблена страва багатьох українців і не тільки. Зазвичай ми готуємо виключно з картоплі, але як ви ставитеся, якщо ми додамо до них кабачок? Такі деруни сміло можна давати діткам, адже вони не тільки поживні, а ще й приготовані без олії.
Читайте також Найніжніші гомілки без шкіри у вершковому соусі: дієтичний рецепт
Подавати їх можна як в класичному варіанті – зі сметаною, так і з грецьким йогуртом, чи навіть з грибною поливою.
Рецепт дерунів з картоплі та кабачка
- Час: 45 хвилин
- Порції: 4
Приготування:
- Ретельно почистіть картоплю та цибулю. Натріть їх на дрібній тертці або пропустіть через комбайн з відповідною насадкою.
- Кабачок натріть на дрібній тертці та відіжміть з нього зайвий сік.
- Картоплю, цибулю, кабачок, яйце, йогурт або сметану, спеції, вершкове масло та борошно ретельно перемішайте.
- Розігрійте сковорідку з антипригарним покриттям на середньому вогні. За допомогою ложки формуйте деруни та обсмажуйте їх на сухій сковорідці з обох боків до готовності.
- Готові деруни подавайте до столу зі сметаною.
Смачного!