Це дуже тонке і неймовірно крихке тісто, яке використовується для приготування різноманітних страв, таких як пиріжки, випічка, апетитні солодкі і солоні закуски. Великим плюсом є те, що це тісто можна придбати у магазині вже у готовому вигляді.
Цікаво 4 рецепти з оселедцем ТМ "Водний Світ", від яких усі будуть в захваті
Випічка філо з медом і фісташками
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
Приготування:
- Фісташки та мигдаль подрібніть в м'ясорубці.
- З'єднайте масло і мед.
- Покладіть перші чотири листи тіста філо на деко.
- Змастіть їх сумішшю вершкового масла і меду.
- Посипте їх горіхами та спеціями.
- Покладіть на них ще чотири шари.
- Продовжуйте за схемою намазування маслом і медом і посипання добавками, поки не залишиться останній лист філо. Верх коржа змастіть оливковою олією.
- Потім наріжте багатошаровий корж на смужки.
- Згорніть їх у великі рулетики.
- Випікайте при 180 градусах близько 35 – 40 хвилин (або поки воно не почне апетитно підрум'янюватися).
- Готуйте цукровий сироп.
- Змішайте коричневий цукор з водою та апельсиновим соком. Варіть на повільному вогні, поки він не почне густіти. Потім охолодіть і полийте десерт перед подачею.