2 квітня,
23:55
Що приготувати з тіста філо: східний десерт з медом та фісташками
Джерело:
PapilotФіло – тонке тісто, яке дуже часто використовують у східних кухнях. Воно складається з тонких шарів тіста, зазвичай виготовленого з муки, води, солі та іноді олії або вершків.
Це дуже тонке і неймовірно крихке тісто, яке використовується для приготування різноманітних страв, таких як пиріжки, випічка, апетитні солодкі і солоні закуски. Великим плюсом є те, що це тісто можна придбати у магазині вже у готовому вигляді.
Цікаво 4 рецепти з оселедцем ТМ "Водний Світ", від яких усі будуть в захваті
Випічка філо з медом і фісташками
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
– пакет філо тіста;
– жменя несолоних фісташок;
– жменя несолоного мигдалю;
– 1 чайна ложка кориці;
– 1 чайна ложка свіжомеленого кардамону;
– пів склянки коричневого цукру;
– 5 чайних ложок апельсинового соку (найкраще свіжовичавленого);
– 1/3 склянки води;
– 5 столових ложок м'якого масла;
– 4 столові ложки меду;
– оливкова олія.
Приготування:
- Фісташки та мигдаль подрібніть в м'ясорубці.
- З'єднайте масло і мед.
- Покладіть перші чотири листи тіста філо на деко.
- Змастіть їх сумішшю вершкового масла і меду.
- Посипте їх горіхами та спеціями.
- Покладіть на них ще чотири шари.
- Продовжуйте за схемою намазування маслом і медом і посипання добавками, поки не залишиться останній лист філо. Верх коржа змастіть оливковою олією.
- Потім наріжте багатошаровий корж на смужки.
- Згорніть їх у великі рулетики.
- Випікайте при 180 градусах близько 35 – 40 хвилин (або поки воно не почне апетитно підрум'янюватися).
- Готуйте цукровий сироп.
- Змішайте коричневий цукор з водою та апельсиновим соком. Варіть на повільному вогні, поки він не почне густіти. Потім охолодіть і полийте десерт перед подачею.